NY TRENINGSAPP: Wahoo har lansert treningsappen SYSTM. Foto: Knut Andreas Lone
Lesetid: 4 minutter
Wahoo har lenge hatt en sterk standing når det kommer til smartruller, og nå vil de forsterke posisjonen sin når det kommer til innendørstrening og ta opp kampen med Zwift.
Denne uken lanserte de nemlig SYSTM, som de sier skal være en «en komplett treningsapp for utholdenhetsutøveren».
Appen har bakgrunn i oppkjøpet av treningsappen Sufferfest, som Wahoo kjøpte tilbake i 2019. Nå har de overhalet Sufferfest, og sier de har skapt en langt mer omfattende treningsapp.
– Vi ønsket å inkorporere engasjerende innhold, den beste sportsvitenskapen, nyttige treningstips på et forståelig språk, og verktøy som gir atleter over hele spekteret mulighet til å oppnå sine mål, sier David McQuillen, grunnlegger av Sufferfest og sjef for Wahoos treningssystemer, i en pressemelding.
wahoo systm, velkomstskjerm
Utøverprofil
Mange av de velkjente funksjonene fra Sufferfest er stadig i behold, altså filmer med klipp fra sykkelritt og musikk, designet som harde intervalløkter med veiledende og motiverende instruksjoner.
Hovedessensen med relanseringen og rebrandingen er imidlertid å gi brukerne mer struktur i treningshverdagen sin, og samtidig prøve og gi dem et bedre bilde på hva man behøver å forbedre.
Ved hjelp av din terskelwatt (FTP, Functional Treshold Power) får man skreddersydde økter, men via sin 4DP (Four-Dimensional Power) vil Wahoo gi deg et mer nyansert bilde på din kapasitet og ferdigheter.
wahoo systm, 4dp test
4DP-profilen skapes ved å gjennomføre en serie maksintervaller, som tester din nevromuskulære kraft (spurt), anaerobiske kapasitet, aerobisk kapasitet og den klassiske terskelwatt.
Basert på dette blir du kategorisert for eksempel som en spurter eller en klatrer, og det skal gjøre det tydeligere for brukerne hvilke områder de kan eller bør forbedre.
Funksjoner og innhold
Når du er oppe og nikker, og skal ta i bruk økter og innhold, så er Wahoo sitt hovedmål å gjøre treningshverdagen så enkel som mulig for deg.
Wahoo har ikke gått inn for noen satsing på virtuell racing ennå, men tilbyr en rekke ting Zwift ikke har i sitt sortiment.
De har et rikholdig bibliotek av økter både for sykling, svømming og løping, samt mental trening, styrke og yoga. Det er også lett å filtrere øktene etter varighet, type eller fokusområde.
wahoo systm, kalender
I kalenderen kan du planlegge selv, eller du kan raskt få lagt inn en treningsplan som Wahoo allerede har designet. Det er et rikt utvalg planer, og SYSTM hjelper deg å finne det som passer best for deg.
Det være seg om du skal bygge form mot en forestående konkurranse eller om du skal bygge grunnform.
Kjernen i SYSTM (og Sufferfest) er at det skal være økter og innhold som skaper engasjement og gjør treningen mer sømløs. Som nevnt har man fremdeles de velkjente Sufferfest-filmene, men med SYSTM kommer også en stor utvidelse av innholdet.
I biblioteket finner man blant annet lengre dokumentarer til utholdenhetsøkter, som for eksempel Thereabouts-dokumentarene til EF Education-proff Lachlan Morton og hans bror, Angus.
wahoo systm, bibliotek
Der finner du også den ikoniske A Sunday in Hell om Paris-Roubaix, og Team Columbia-HTC-dokumentaren Chasing Legends fra Tour de France 2009.
SYSTM har også ProRides, som er film fra sete- eller styrekamera fra proffritt, deriblant Tour of Norway, og er til for å gi en opplevelse av at du sitter i rittet og er med på akselerasjoner og at belastningen blir tøffere i bakker.
En av de syv ProRides-ene du finner er fra Tour of Norway 2019, fra den sjette etappen til Hønefoss, hvor man ser rittet fra Carl Fredrik Hagens perspektiv. Har du en smartrulle kan du bruke EGR-modus, og forsøke å matche watten til Calle.
Videoinnholdet er komplettert med skreddersydd kommentatorspor, forhåndsintervjuer, musikk og grafikk.
wahoo systm, prorides, carl fredrik hagen
I appen finner du også den ferske podkasten The Knowledge, som i løpet av 15 minutter lange episoder gir deg en innføring i diverse temaer innenfor trening.
På samme måte som Zwift, bruker også Wahoo belønningssystemer for å motivere brukeren og vise fremgang. I Awards får du badges som forteller deg at du har oppnådd noe.
Pris og kompatibilitet
SYSTM ligger i omtrent samme prisklasse som Zwift, til 14,99 dollar (+ mva) i måneden, altså mellom 180 og 200 kroner, alt ettersom hvordan kursen ligger. Eventuelt kan du betale 129 dollar for et helt år.
Du får imidlertid 14 dager gratis, til å teste ut appen.
SYSTM kan selvsagt tilknyttes tredjepartsapper som Strava og Garmin, som umiddelbart får importert øktene du gjennomfører.
Wahoo SYSTM er tilgjengelig på Windows, macOS, iOS og Android, og kan selvsagt kobles opp mot smartruller, wattmålere og pulsbelter.
Allerede abonnent?
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Landevei,
Terrengsykkel, UTE, Klatring, Fri Flyt og Jeger sine nettsider og e-magasin.
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
8 utgaver av Fri Flyt Magasin
99,-
per måned
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
2 utgaver av Fri Flyt Magasin
119,-
per måned
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
139,-
per måned
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.
Landevei.no er best på sykler, sykkelkultur og sykkelopplevelser. Landevei.no er et univers fylt av lidenskap og lidelse for serpentinsvinger, brostein, sidevind og god kaffe. Er du syklist, vil du forstå.