– Det var skikkelig hardt, men herregud så gøy, sier Kristin Falck etter seieren lørdag kveld.
Hun har brukt Zwift som inspirasjon i vintertreningen i flere år, men dette var hennes første live-finale i trenings- og rittkonseptet som hovedsakelig foregår i Zwifts virtuelle verden på nett.
LES OGSÅ: – Det er jo litt nerdete, og litt kult
Zwift Criterium Series besto av ti ritt, der de beste sju rittene teller mot uttak til finalen. Finalen var noe av det mest profilerte de norske rytterne har vært med på. Da finalen i Zwift Criterium Series ble arrangert på lørdag kveld, ble den sendt den live over hele verden.
Løypa var på 37.5 kilometer med tre innlagt spurter for både kvinner og menn. I tillegg til Falck og Mehl, deltok også Kjersti Hoel fra Norge, som ble nummer seks av de ti damene i finalen.
Saken fortsetter under
FINALEKLAR: Kristin Falck er målt, veiet og finaleklar i London, med Zwift-NM-trøya hun sikret seg i vinter. Foto: Kjersti Hoel
Spurtprisen kostet ham seieren
Vidar Mehl var nær ved å ta både spurtseier og totalseier i herrefinalen, der ingenting var avgjort før målspurten.
– Rittet var knallhardt, og det var mange spurter. Vi var seks mann som spurtet om seieren, så det var tett nedover også. Så mye spurting koster sykt mye, men det var skikkelig kult, sier Mehl.
LES OGSÅ: – Zwift-finalen er mye større enn Birken
– Seieren glapp nok fordi jeg gikk for spurttrøya underveis. Det kostet en del, men jeg tok den. Jeg gikk all in for å ta både spurttrøya og seieren, men jeg manglet noen watt i sluttspurten, og ble knepent nummer to, sier Mehl.
Over og ut
Finalen i Criterium Series var Mehl første live event på Zwift. Han snublet over kvalifiseringsrittene på Zwift i vinter da han brukte rulletrening til å komme tilbake etter et langt skadeavbrekk, og konseptet frister til gjentakelse. Men det skjer neppe før rulla trekkes fram igjen til neste vinters treningsperiode.
– Rulle er vintertrening. Nå er det ritt ute som gjelder, sier han.
For Mehl blir Norgescupåpningen i landevei neste helg første ritt for sesongen. Deretter vil han pense over på terreng.
Saken fortsetter under
KLAR: Vidar Mehl like før finalerittet i London. Foto: Kristin Falck
Mer rettferdig med fysisk finale
Mehl er glad for at finaler på Zwift arrangeres slik at alle rytterne sykler fysisk på samme sted og på likt utstyr. Det gjør konkurransen mer rettferdig.
– Når folk sykler hjemme, er det jo mange parameter som gjør at man ikke vet om alle resultatene er helt legitime. Folk har forskjellige ruller og forskjellige wattmålere, og folk juger om både watt og kroppsvekt og en del åpenlys juksing, så det blir moro å sykle en finale der alle sykler på samme type ruller og alle skal veies inn før konkurransen, sier Mehl.
Brer om seg
Både Mehl og Falck er overbevist om at det vil komme stadig flere konkurranser av denne typen.
I fjor høst tok Siri Hildonen seg til finalen i Zwifts rulletreningsprogram for kvinner kalt Zwift Academy. Hun var en av tre ryttere som kjempet om proffkontrakt med det tyske Pro Tour laget Canyon Sram, men nådde ikke helt opp blant de tre rytterne som syklet finalen i Tyskland i desember.
LES OGSÅ: Kjempet om proffkontrakt
I vinter ble de første nasjonale mesterskapene på Zwift ble arrangert. Da ble Falck den første Zwift-norgesmesteren, sammen med kross-kanonen Morten Vaeng.
FINALIST: Kjersti Hoel var også blant de ti damene som kvalifiserte til finalen i London. Foto: Kristin Falck