WATTMESTER: Line Marie Gulliksen (bildet) og makker Ingrid Moe vant det første wattmesterskapet på Vulkan i Oslo i mai. Nå skal fire guttelag i ilden i løpet av torsdag og fredag. Foto: Marte Vike Arnesen
Lesetid: 3 minutter
I løpet at to hektiske kvelder skal de skarpeste rullerytterne fra Bærum og Omegn CK, Holmenkollen CK, SK Rye og IF Frøy kjempe om 10 000 kroner, heder, ære og mye prestisje. Se fakta om mesterskapet nederst i saken
– Det er opp til klubbene å bestemme hvem som skal representere dem, men vi ser at dette henger høyt. Frøy kjørte rent amerikansk uttak, og BOC hadde satt opp sine to sterkeste juniorer til konkurransen, sier Lars Blesvik i Holmenkollen CK, som har vært medvirkende til å få på plass deltakere til konkurransen.
Opprinnelig var det seks lag på startlista, men Kjekkas og Kolbotn klarte ikke å stille lag.
Disse sykler torsdag: - Eivind Lia, Holmenkollen CK - Håkon Zahl, IF Frøy - Marius Roth, SK Rye - Roger Arenberg, IF Frøy Disse sykler fredag: - Eivind Gran, Holmenkollen CK - Rober Grøndahl, SK Rye - To ryttere fra BOC
Endelig guttas tur I mai kjempet tre damelag om å tråkke mest mulig watt på en time inne på temarommet til hotellet Scandic Vulkan i Oslo. Lagene kjempet om 10 000 kroner, som ble donert til Stine Sofies Stiftelse.
Konkurransen ble så vellykket at ildsjelene bak arrangementet, tidligere eliterytter Ingrid Moe og Monica Egeberg som er hotelldirektør på Scandic Vulkan, ønsket å gjenta konkurransen i høst, denne gang med herrelag og dobbelt så mange deltakere.
– Det var veldig intenst og veldig gøy. Ingen visste hvor langt eller hardt de andre deltakerne hadde syklet, så det ble en veldig hard økt. Det var bare å gi alt, sier Moe.
Moe vant konkurransen sammen med makker Line Marie Gulliksen, men etter en time skilte bare 730 meter ned til neste lag, som besto av Kristin Falck og Adelheid Huuse.
Konkurransekonseptet er enkelt Det gjelder å produsere mest watt/sykle lengst på en time, fordelt på 30 minutter sykling per rytter på hvert lag. De tre beste lagene får sin distanse oppgitt, de tre andre rangeres ikke. Vinneren får 10 000 kroner, som skal doneres til Stine Sofies Stiftelse etter mesterskapet.
Hele konkurransen kjøres inne på temarommet på Scandic Vulkan i Oslo. Der setter arrangøren opp to ruller, slik at de som ikke tråkker for laget kan varme opp og sykle seg ned, samt en ergometersykkel som brukes av den rytteren som skal varme opp til konkurransen. Lagene har også med seg egne sykler og ruller til oppvarming og nedkjøring. Selve konkurransen blir gjennomført på temarommets installerte Concept Wattbike Atom.
Etter fredagens runder blir det felles middag for alle lagene med premieutdeling. Også denne gangen stiller NORSIRK og advokatfirmaet Henriksen med pengepremien på 10.000 kroner.
Saken fortsetter under
FAKTA: Watt’s Up 2019
Hva: Tråkke mest watt på en time. Laget som produserer mest watt vinner 10 000 kroner til inntekt for Stine Sofies Stiftelse. Hvem: Seks herrelag med to ryttere hver Hvordan: Hver rytter tråkker i 30 minutter, totalt en time per lag. Tre lag sykler torsdag 21. november, tre lag sykler fredag 22. november. De topp tre lagene rangeres. Hvor: Scandic Vulkan i Oslo Når: 21.-22. november 2019
Sykkel som tema fenger Egeberg forklarer at Scandic Vulkan har et temarom hvor 100 kroner for hver overnatting på dette rommet går til et veldedig formål. I 2019 er det Hjelperytterne og Concept/Wattbike som har rommet, Stine Sofies Stiftelse som får pengene, og rommet har sykkel som tema. Målet er 250 overnattinger i løpet av 2019. Hotellet har tidligere hatt samarbeid med blant annet Fretex, WWF og Corneliastiftelsen.
Nå har sykkeltemaet vært så populært i år at hotellet viderefører sykkel som tema helt fram til sommeren 2020. Men Egeberg utelukker ikke at wattkonkurransen kan bli et fast arrangement, også etter neste sesong.
FAKTA: Stine Sofies Stiftelse
Hva: Ideell organisasjon som jobber for å styrke rettsikkerheten for voldsutsatte barn og deres pårørende, og forhindre at barn utsettes for vold og overgrep. Formål: Avdekke vold og overgrep mot barn, sikre barns rettigheter Bakgrunn: Stine Sofies Stiftelse ble etablert i 2000, etter at Stine Sofie (8) og Lena (10) ble brutalt voldtatt og drept i Baneheia i Kristiansand. Stiftelsen ble grunnlagt av Stine Sofies mor, Ada Sofie Austegard, og av Bente Bergseth, som selv har opplevd vold i barndommen. Mer informasjon
Allerede abonnent?
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Landevei,
Terrengsykkel, UTE, Klatring, Fri Flyt og Jeger sine nettsider, app og e-magasin.
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
2 utgaver av Fri Flyt Magasin
12 måneder
50%
rabatt
Digital tilgang til 6 nettsider
8 utgaver av Fri Flyt Magasin
Betal smartere med Klarna.
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.
Landevei.no er best på sykler, sykkelkultur og sykkelopplevelser. Landevei.no er et univers fylt av lidenskap og lidelse for serpentinsvinger, brostein, sidevind og god kaffe. Er du syklist, vil du forstå.