EKSEPSJONELT RÆVA: Magnus Waaler går all in på en 600 kilometers langtur på en sykkel han selv beskriver som «eksepsjonelt ræva». Foto: Henrik Alpers.
Lesetid: 5 minutter
Magnus Waaler er best kjent for sine mange tiktokvideoer og youtubekanal, der vi hovedsakelig finner en stor dose mangel på selvhøytidelighet
Innimellom finner vi også flere sportslige tiltak, deriblant sykling. Til helgen skal et nytt påfunn dokumenteres på alle tenkelige some-kanaler, og denne gangen er et en 600 kilometer lang sykkeltur fra Oslo til Ålesund som står på planen.
– Der har vi hytte. Jeg er simpelthen bare nysgjerrig på hva som skjer med kroppen når jeg sykler mer enn 300 kilometer, forklarer Magnus.
300 kilometer er så langt det lengste han har syklet, en tur der han syklet med 29 kilometer i timen som snittfart. Det er svært høyt, særlig tatt i betraktning av hovedpersonen selv mener han er alt annet enn idrettslig.
Like fullt, han har hatt flere krevende prosjekt gjennom ehh, karrieren.
– I fjor høst to jeg utfordringen om å gå 100.000 skritt. Det endte med å bli omtrent åtte mil, og på slutten var jeg så sliten at jeg måtte krabbe frem og tilbake på Lambertseter Stadion, etter at lyset var slått av, forteller han.
I vinter gikk han et døgn på ski, der han til slutt endte med å gå 225 kilometer. For å få turen så flat som mulig gikk han like så godt frem og tilbake på oppløpet på Holmenkollen skistadion.
Lørdag morgen går altså turen til Ålesund, alene. Turen foreviges i diverse somekanaler. Lenker finner du nederst i saken.
Sykkelen han bruker kan best beskrives som en overlevning – en sykkel de fleste av våre lesere trolig ikke ville tatt i med ildtang.
– Du har kanskje fått med deg at sykkelsporten består av en del uskrevne regler om hvordan både sykkel og utstyr skal være?
– Ja! Det har jeg fått med meg. Jeg hadde brillene innenfor hjelmstroppene på en video jeg la ut. Det fikk jeg beskjed om at ikke var greit. De skal være utenfor har jeg skjønt.
– De skal vel egentlig det, men det har ikke en praktisk betydning. Skal vi ta en titt på sykkelen?
– Jeg vet ikke helt når sykkelen er fra. Men jeg kjøpte den av en jeg bodde med da jeg studerte i Volda. Jeg fikk den for prisen av en husleie, så slapp han å overføre 3200 kroner for husleie til meg. Det var billig husleie i Volda.
– Jeg har jo fikset den litt opp. Jeg kunne syklet uten ny styretape, men da fikk jeg krampe. Men etter ti timer på sykkelen vil jeg ikke ha krampe i hånda. Men komfort på kroppen, der er det greit
– Hehe, den kostet 200 kroner eller noe sånt tror jeg. Den viser hvor langt jeg har syklet i dag, gjennomsnittsfart og maksfart. Og tid. Også må du bla gjennom funksjonene for å se.
– Men disse stilreglene gjelder også sykkelen.
– Ja..
– Vi kan ta litt kort. Du skal for eksempel ikke ha refleks i eikene. Det er også viktig å ikke ha for store flasker, også er Maxim litt ut.
– Er det det? Jeg skal jo ha to flasker på turen jeg..
– Du har en praktisk fordel med store flasker da, du stopper mindre. Men syklister ser mye til proffene og hva de gjør. Begynner de med badehette av en eller annen obskur årsak, gjør vi det samme.
– Det er litt rart. Jeg har en venn som heter Mads som sykler mye, og han sa disse ledningene her var litt rart.
– Vi kaller det for tørkesnorer. Det forsvant fra utstyret en gang for ti år siden. Men det var vanlig i overgangen fra da girene var nede på ramma, det husker du kanskje?
– Uhm, nei. Men de bremsene her er litt rustne, er det fyfy?
– Det er ikke pent vil mange mene. Men det er nok mest overflaterust.Men kaller du deg syklist, eller er du ivrig mosjonist?
– Jeg kaller meg ivrig altmuligmann, innenfor løping, sykling, ski og rulleski. Jeg er ofte like rask som de som ser skikkelig gode ut på langrenn, men jeg føler meg veldig undressed.
– Men et visst fysisk talent må du jo ha?
– Folk spør meg ofte om hvorfor jeg er så godt trent, men jeg har ikke noe godt svar. Det er bare en hobby. Det er mange venner av meg på hytta på Vestlandet som sier det ikke er noe gøy å gå i fjellet med meg fordi jeg bare løper opp og sier de er dårlig trent – som er sant, haha. Men jeg drev aldri med idrett som liten. Jeg gikk i speidern.
– Hva tenker du om turen til Ålesund? Snittfart?
– Når jeg har syklet 300 kilometer er det bare oppover, fra Otta og opp over fjellet. Da er det tre mil med slak motbakke. Kanskje 23 kilometer i timen?
– Og været er meldt bra?
– Ja. Det hadde ikke skjedd at jeg tok denne turen om det hadde regna. Eller vært motvind. Det er nesten verre.
– Siste spørsmål før vi avslutter, hjelmen er ny?
– Ja den er ny. Det er en barnehjelm egentlig, og jeg kjøpte den på salg. Jeg tror den kostet 500 kroner.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Landevei,
Terrengsykkel, UTE, Klatring, Fri Flyt og Jeger sine nettsider, app og e-magasin.
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
2 utgaver av Fri Flyt Magasin
12 måneder
50%
rabatt
Digital tilgang til 6 nettsider
8 utgaver av Fri Flyt Magasin
Betal smartere med Klarna.
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.
Landevei.no er best på sykler, sykkelkultur og sykkelopplevelser. Landevei.no er et univers fylt av lidenskap og lidelse for serpentinsvinger, brostein, sidevind og god kaffe. Er du syklist, vil du forstå.