/ Sykler

LANDEVEI #24 SENDT TIL TRYKK

Tegner du abonnement innen torsdag, får du den rekordstore blekka i posten 1. mars!

Sist oppdatert: 7. februar 2017 kl 12.51
PEER, DU LYVER! Runden med Peer Gynt Seterveg er bare en av mange store opplevelser du kan lese mer om i Landevei #23: Foto: Magnus Roaldset Furset.
PEER, DU LYVER! Runden med Peer Gynt Seterveg er bare en av mange store opplevelser du kan lese mer om i Landevei #23: Foto: Magnus Roaldset Furset.
Lesetid: 4 minutter

Landevei #24 har akkurat blitt sendt til trykk, og dette er det absolutt mest innholdsrike bladet vi har laget noen gang.

TEGN ABONNEMENT: Her finner du oversikt over alle våre abonnementstilbud

Bladet er 132 sider stort, med over 110 sider stappet med redaksjonelt stoff! Som abonnent får du Norges største landeveisblad tilsendt fire ganger i året, og i tillegg har du tilgang på alle utgavene, fra 1-23, digitalt. Les gamle utgaver på flyet til Mallorca!

Vår store hovedsak denne gangen er banesykling. I høst reiste vi til den verdenskjente veldromen i Gent. Der kjøres det 6-dagersløp, en svært underholdende løpsform med øl, danskebåtmusikk, festivalstemning og sykling rundt og rundt.

FULL FEST: I Gent er indre bane full av tilskere som fester natten gjennom. Hver kveld i seks dager er det øvelser fra 20.00-02.00. Foto: Henrik Alpers.

Men hvordan foregår det, og ikke minst, hvordan er det å sykle på en velodrom selv? Vi reiste også til Falun for å prøve, og etter en helg på velodromen var vi mildest talt hektet. Og når kommer egentlig de norske velodromprosjektene i gang?

I vår store banesak får du vite alt om de norske prosjektene og hvordan de ligger an.

PEER, DU LYVER!

På sensommeren i fjor fikk vi endelig gjennomført en sykkeltur om inneholder strekninger fra Peer Gynt vegen og Peer Gynt seterveg. På hver sin side av Gudbrandsdalen ligger veiene og venter på syklister, men begge krever de klatring.

Denne utgaven av Norges flotteste viser deg hvordan du får en ultimat opplevelse i dalsidene rundt Vinstra. Gled dere, og nei, vi lyver ikke når vi sier at dette er en fantastisk tur.

VIDSYN: Det blåser godt på toppen av fjellet med utsikt mot Avstjønna. Foto: Magnus Roaldset Furset.

VEI ER VEI

Landeveissykling er ikke lenger bare asfalt, for lengst har brostein og grus blitt naturlige elementer. Men syklene har stort sett vært de samme, inntil nå.

LANDEVEI + VELOCHEF: Spar 326 kroner når du tegner abonnement inkludert boken Vélochef!

I denne utgaven har vi testet syv eventyrsykler, altså landeveissykler med litt større dekklaring, perfekt for all slags underlag.

Canyon Endurace, Cervélo C3, Ridley X-Trail, Specialized Diverge, Fuji Jari og Genesis Datum stiller alle til test.

NYE MULIGHETER: Vi har testet syv sykler for deg som ikke snur når asfalten slutter. Foto: Kristoffer Kippernes.  

TANKESMED

Truls Korsæth ser ut som han er laget bare for å kjøre fort, men av sykkelen er han en tenker, en nysgjerrig grubler som reflekterer over alt og alle – hadde du lyttet til intervjusamtalen ville du trodd Truls var en filosof, ikke syklist.

Vi brukte en hel dag sammen med ham hjemme på Lillehammer, og snakket mer om bøker enn sykling.

Astans-utøveren Truls Korsæth er denne utgavens spennende portrett.

TANKEFULL: Av sykkelen er Truls Korsæth opptatt av alt annet enn idrett. Les det spennende portrettet. Foto: Henrik Alpers. 

VERDENS HARDESTE?

Vi måtte bare prøve. Tour de Mont Blanc påstår de er verdens hardeste turritt, med 330 km og over 8000 høydemeter rundt hele fjellmassivet.

Reisen ble definitivt hard, men også veldig spesiell.

Rittet er kanskje ikke for alle, men fortellingen bør leses av alle som kaller seg syklister.

DEN GLEMTE GEIR DIGERUD

Geir Digerud er av mange anerkjent som tidenes største norske sykkeltalent. Men karrieren endte brått, og siden har Digerud nærmest gått i skjul.

Men hva skjedde? Hvor ble han av?

Vi har fått Geir i tale, og selv forteller han historien om rittet som ble hans gjennombrudd, Østerrike rundt.

DEN STERKESTE NOENSINNE: Geir Digerud ble omtalt som nettopp det. Men sykkelkarrieren fikk bråstopp og siden var han borte fra sporten.

STAPPFULLT BLAD

Det du har lest om til nå er hovedsakene, og i tillegg kan du nyte vårt store grusrittgalleri fra verdens beste sykkelfotograf, Kristof Ramon.

Les deg opp på norske grusritt, og lær kulturhistorie om Milano-Sanremo og nyklassikeren Strade Bianche.

Møt en av våre største unge talenter, Syver Westgaard Wærstedt, og irriter eller gled deg over vår kåring av historiens flotteste og styggeste drakter.

Bildekvaliteten er selvsagt like høy som alltid, og lidenskapen den røde tråden som binder Landevei #23 sammen til det beste bladet vi noen gang har laget.

Velkommen som leser!

Publisert 7. februar 2017 kl 12.51
Sist oppdatert 7. februar 2017 kl 12.51

Relaterte artikler

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen