Erik Nordsæter Resell gikk over til landevei etter sesongen 2016, da han fikk kontrakt med det nye norske kontinentallaget Uno X Hydrogen Development Team, som ledes av blant annet Kurt Asle Arvesen.
I høst debuterte rundbanespesialisten fra Lillehammer CK i kross, med overlegen seier på både kross-NM og Norgescupen, samt flere frittstående ritt. I dag reiser 20-åringen til Belgia for å kjøre sesongens første ritt som en del av Uno X Hydrogen Development Team, og er spent på hvordan han vil hevde seg som førstereisgutt i landeveissirkuset.
Les også: SATSER ALT PÅ LANDEVEIEN
Treningsoppholdet i Belgia inkluderer også årets første løp, i form av pro kermesse ritt. Så det blir en hard og brutal start på landeveiskarrieren, sier Resell, som mener det ikke er grunnlaget det skal stå på.
– Jeg har fått inntrykk av at det er ikke kapasitetsmessig det skorter mest på, alle fall hvis jeg klarer å ikke sløse med kreftene. Det taktiske spillet og det å sitte billig i feltet blir det jeg må fokusere på framover. Så spørs det hvor fort jeg klarer å lære meg dette, men for sesongen 2017 er målet mitt først og fremst å lære mest mulig. Jeg håper jeg klarer å kjøre bra for laget, og kanskje hvis ting stemmer bra etter hvert, å få kjøre inn et resultat selv, sier Resell.
I løpet av vinteren har han jobbet hardt for å legge et solid grunnlag for ritt som er vesentlig lenger enn rundbanekonkurransene han har kjørt til nå, og det har blitt mange timer på rulla. Dette er en av Resells favorittøkter innendørs.
Les også: NM-GULL TIL RESELL
Hva er favorittøkta på rulla?
– Crisscross er en av de øktene jeg liker aller best. Den består av fire 12-minuttersdrag på 95 til 105 prosent av FTP. Før jeg går løs på dragene kjører jeg en progressiv oppvarming, gjerne med et oppvarmingsdrag på fem minutter på mellom 80 og 90 prosent for å bli god og varm til hoveddelen av økta. Crisscross vil si at vi kjører to minutter nede på 95 prosent også to minutter oppe på 105 prosent, og fortsetter slik opp og ned i 12 minutter før vi har en lengre pause på fire minutter. Jeg avslutter gjerne økta med et nedkjøringsdrag på rundt 15 minutter på 80 prosent.
Hvorfor liker du den, og hva er treningsutbyttet?
– Med en sånn økt kjører man over og under terskel og pusher terskelgrensa si hele tida, og det er derfor jeg liker denne så godt. Det er også greit å jobbe mentalt med å visualisere rittsituasjoner. Noen ganger er man er oppe på 105 prosent, også slippe seg litt på 95 prosent for her går det roligere i rittet, før det er på'n igjen.
Hvor lang tid tar denne?
– Økta tar rundt 1 time og 45 minutter totalt
Hvor ofte kjører du den?
– Kjører den 4-6 ganger i måneden.
Finnes det måter å variere denne på?
– Man kan variere økta både med dragtid, antall drag, og hvor ofte man bytter opp-ned fra mellom 105 og 95 av FTP med 1 minutt eller 2 minutter.
Hva slags rulle kjører du på, og hva liker du med den?
– Jeg mye på rullerommet på NTG sammen med andre på laget, og der kjører vi på Computrainer Lab-ruller. Det jeg liker med den er at den er nøyaktig fra gang til gang og man kan programmer gode økter til å kjøre på den. Jeg har også min egen rulle slik at jeg kan trøkke på hjemme også.
Dette er en del av en artikkelserie om rulletrening. Følg med framover!
Lese tips:
Glad i rulla
Gjelten gjør det enkelt
Over og under syreterskelen
Må ha solid grunnlag
Systematisk innsats
Ingen unnskyldninger
Trener opp mot 40 timer i uka
Ruller ute
Mye seig terskel
BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen.
Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:
Terrengsykkel: Test av elsykkel for sti
Klatring: Slik velger du klatresko
Landevei: Test robuste grussykler med bukkestyre
Fri Flyt: Test av allsidige topptursekker