Montering
Den er lang. 225 cm er en god del lengre enn Dedas standardtape, som er akkurat lang nok til et dypt "belgisk" 44 cm bredt styre. Jeg viklet den litt tettere enn den vanlige 1/3-overlappingen, mest fordi det er så mye lengde å gå på. I pakken følger illustrerte instruksjoner, pene endeplugger, avslutningstape, og ferdigkuttede stykker til å dekke området ved girbremsehendlene (som på italiensk heter det herlig korte og beskrivende comandi). En så tykk tape som dette blir en heftig klump om man prøver seg med 8-tall forbi der. Instruksjonene sier at man ikke skal strekke tapen, men litt må den allikevel strekkes om det skal bli pent. Det er som alltid ellers smart å avslutte med elektrikertape og så legge på den medfølgende avslutningstapen ubelastet. Gjør man ikke det har den en tendens til å slippe, og det er ikke stilig.
I bruk
Femtimersturer på dårlig asfalt, vaskebrettgrusvei, "fin" veiarbeidspukkstein, og i skikkelig møkkavær: Testeren tenker ikke over den, bortsett fra å la seg overraske av at den er hvit som ny etter en kattevask. Her er det ingen følelse av glatthet, men heller ingen følelse av at det er vanskelig å flytte posisjon på styret fordi tapen føles klebrig. Passe altså.
Hendene mine er langsmale, et sted mellom L og XL i de fleste sykkel- og skihansker. Den ekstra styrediameteren tapen gir sammenliknet med ett lag av nevnte Dedatape, som det har gått med mange pakker av de siste årene, er velkommen. DSP 3,2 mm er ikke fullt så tykk tykk som et dobbelt lag Deda, men den demper minst like godt.
Er hendende dine små kan styrediameteren føles for stor med denne tapen. Her spiller også personlige preferanser inn.
Vedlikehold
Dybdevask tar man med litt isopropanol, f.eks. "Blårens" på en klut. Ikke skrubb den, det ødelegger overflaten og skitten blir sittende. Man risikerer faktisk å ha en styretape som ser hvit ut, i stedet for å se ut som at den har vært hvit en gang, når man må skifte wirer og strømper.