Utstyrsleverandøren BBB leverer en kraftig og solid lykt, med hele 1600 lumen. Og den har spesielt én funksjon flere grus- og landeveissyklister vil sette pris på.
RENT DESIGN: BBB-lykta har lite skarpe kanter og rare former - den er bare helt, helt enkel. Hvordan den er i bruk? Det har vi testet. Foto: Kristoffer H. Kippernes.
BBB er leverandøren som har spesialisert seg på å lage all verdens forskjellig tilbehør til sykler.
Lykter har de også i sortimentet, både diodelykter og mer kraftige frontlykter.
Lykten kommer også i en variant med 1200 lumen oppgitt - som følgelig også er noe rimeligere.
Minimalisme er et beskrivende ord her. Lykta er dønn strøken og uten veldig mange kanter eller dingser. På toppen er det bare én knapp, som både betjener lykta, men også viser batteristatus.
Du holder den inne for å slå lykten på, og dobbeltrykker for å skifte modus. Den har to forskjellige - én med to varianter av blinkende lys, og en med 5 forskjellige fastlys.
I tillegg kan du skifte til en annen programmodus, med annet lysoppsett.
BLÅLYS: Lykta har bare én enkelt knapp, som ligger på toppen. Den gir deg en batteri-indikator, i tillegg til å justere lysnivåene. Foto: Kristoffer H. Kippernes.
LADEPORT: BBB-lykta lades med USB-C, på baksiden. Foto: Kristoffer H. Kippernes.
KJEKK FUNKSJON: Lykta er laget slik at den er kompatibel med areo-styrer.Foto: Kristoffer H. Kippernes.
Lykta lades med stadig mer utbredte USB-C, men har ikke powerbank-funksjonalitet slik vi ser en god del andre lykter i samme kategori har.
Ikke et kjempeminus, men likevel verdt å merke seg hvis du er en av dem som faktisk tenker dette er en praktisk funksjon.
Vi har brukt BBB-lykten til og fra jobb, og langs landeveier i september 2023.
Kraftig og soft lys fra BBB
En enkel sykkellykt skal være nettopp det - enkel, og her har ikke BBB på noen måte laget noe overkomplisert.
Lykta er satt opp slik at du holder knappen inne en stund for å endre mellom to forskjellige programmoduser. Denne kom vi i skade for å aktivere hvertfall én gang uten at det var hensikten - men om du bruker lykta ei stund vil det antakelig ikke være et stort problem.
Bryteren oppå lykta er ikke den beste å bruke med hansker. Vi kunne tenkt oss både høyere profil og et mer distinkt klikk når den trykkes ned.
Men denne lykta gjør noe bedre enn både Clas Ohlson-lykta og Biltema-lykta (vel og merke med gummistropp-feste): Den sitter bedre fast. Når vi banker innover grusveiene i Nordmarka og underlaget blir skikkelig ujevnt, er det betydelig mindre risting å spore, og lykta sitter mer stabilt på styret. Det er befriende å slippe at lyskilden dirrer når du prøver å rette blikket framover på veien.
ÅPEN: Utformingen på gummifestet gjør lykten kompatibel med aerostyrer. Foto: Kristoffer H. Kippernes.
Foto: Kristoffer H. Kippernes.
AVTAKBAR: Braketten til lykta kan stå igjen på styret mens du tar den av for lading. Foto: Kristoffer H. Kippernes.
Og apropos lyskilde - den er fin! Skikkelig bred, så den lyser opp sidene av veien godt, og kraftig lys. Her har BBB truffet en god gylden middelvei mellom mengde og fordeling av lys.
Hvem bør kjøpe dette?
Helt klart - landeveissyklister som har aerostyrer og som vil ha en kraftig og kompakt lykt. Men ikke for det - denne lykten vil fungere fint på flere sykkeltyper.
Alternative produkter
Med rundt 1600 lumen i oppgitt lysstyrke finnes det flere lykter på markedet du bør se på:
Den er ikke den mest avanserte, men veldig enkel - og det liker vi. Den har en grei brukervennlighet, og sitter godt fast på styret. Selv om den kanskje ikke har en utpreget spisskompetanse er den jevnt god på det meste, og det gjør den til en av våre favoritter.
Både lyskjeglen og det aerostyre-kompatible styrefestet er med på å gjøre dette til en sykkellykt som vil passe entusiastiske grus- og landeveissyklister godt.
Skal du sykle i mørket må du ha lys på sykkelen. Men det finnes gode og dårlige sykkellykter. Og hvor mye lumen trenger du egentlig?! Les vår guide og tester av 37 forskjellige lykter her.
Er fremtiden på sykkel full av smartprodukter? Vi har testet noe som hvertfall går et steg i den retningen, nemlig Lumos Firefly - en av de mest spennende lysnyhetene på lenge.
Testkarakterer forklart:
1/10: Produktet er dumt, dårlig og kan være farlig. Dette er på grensen til svindel.
2/10: Produktet fungerer dårlig, ikke etter beskrivelsen og er mer frustrerende enn moro. Produktet også være farlig i bruk.
3/10: Produktet fungerer dårligere enn forventet, og prisen kan ikke forsvares.
4/10: Produktet fungerer som beskrevet, men har mangler og er dårligere enn konkurrende produkter. Vurder heller bruktmarkedet
5/10: Produktet fungerer som beskrevet, men har feil og mangler som kan være mer frustrerende enn gøy
6/10: Produktet fungerer bra til bruken, men utmerker seg ikke sammenlignet med konkurrentene.
7/10: Produktet svarer til forventningene, men lite nyskapning og på snittet funksjonsmessig
8/10: Produktet er bedre enn gjennomsnittet. Dette produktet leverer over forventning, og overleverer på de fleste/alle testkriteriene
9/10: Produktet er bedre enn det meste annet på markedet. Produktet er også nyskapende og trendsettende.
10/10: Produktet er det beste vi har prøvd innenfor gjeldende kategori. Produktet er helt fremst i utviklingen og vil være kategoridefinerende i lang tid fremover.
Vis mer
Allerede abonnent?
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Landevei,
Terrengsykkel, UTE, Klatring, Fri Flyt og Jeger sine nettsider, app og e-magasin.
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
2 utgaver av Fri Flyt Magasin
12 måneder
50%
rabatt
Digital tilgang til 6 nettsider
8 utgaver av Fri Flyt Magasin
Betal smartere med Klarna.
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.
Landevei.no er best på sykler, sykkelkultur og sykkelopplevelser. Landevei.no er et univers fylt av lidenskap og lidelse for serpentinsvinger, brostein, sidevind og god kaffe. Er du syklist, vil du forstå.