SELVGJORT ER VELGJORT: Kjetil Johansen Amundrud har med seg hjemmelagde barer på langtur, til stor glede for lagkameratene.
Lesetid: 3 minutter
Kjetil Johansen Amundrud fra Asker CK vant det svenske etapperittet U6 i forrige uke. Nå er det ritthelga til Uno X Development Team i månedsskiftet august-september som er neste høydepunkt.
– Siden mye av sesongen allerede er unnagjort er hovedmålet å få til en formtopp til Uno-X Development Weekend i slutten av august/begynnelsen av september. Jeg håper det ikke er noen aldersgrense for deltagelse der med tanke på Uno-X Development Teams fokus på U23, sier 39-åringen, som heller vil sykle aktive Norgescupklasser en mastercup.
– Jeg har drevet med konkurranseidrett "hele" livet så det er ikke lett å gi seg. Målet er å fortsette og hevde seg blant de unge som satser landevei aktivt. Vi er en fin gjeng i Asker CK elite så bare det å møtes og kjøre ritt sammen er gøy og et slags mål i seg selv. Generelt er jeg en som må trene mye for å komme i form, og skal en trene mye må en holde seg frisk. Jeg spiser mye grønnsaker, frukt og bær, jobber litt redusert om vinteren og er da i Spania i perioder, bruker temposykkelen en hel del og trener en del spesifikt på svake punkter, sier Johansen Amundrud.
Dette har klubbrytteren på lomma.
Dette er en artikkel i serien «På lomma», der ulike syklister deler erfaringer om hva de har med seg på langtur.
Hva har du på deg på langtur? – På langturer liker jeg litt kraftige sokker, gjerne tennissokker selv om dette er helt "ut".
Hva har du med deg av mat på langtur? – På langturer har jeg med meg mat, frukt, eller noe hjemmelagd, og på flaskene er det vanlig saft. Ferdig-barer og sportsdrikk blir det virkelig nok av på ritt. Ved kjøring av harde intervaller som kan merkes i magen, har jeg erfaring med at det å spise pærer kan virke stabiliserende.
Saken fortsetter under
PÆRER: Kjetil Johansen Amundrud sverger til pærer på intervalløkter.
Hva har du med deg av utstyr på langtur? – Det er sikkert mye jeg burde ha med meg på tur som jeg ikke har med meg, men jeg klarer som regel å rote med meg et multiverktøy. Det har ofte vært til glede for turkamerater.
Har du et profftips til slutt? – Det må vel være de hjemmelagde barene mine. Mine hjemmelagde barer har ingen direkte oppskrift. De lages litt på slump og av det jeg har tilgjengelig fra gang til gang, men de er alltid basert på havregryn som hovedingrediens. Ellers er det mye forskjellig: egg, smør, yoghurt, salt, kaffe, rosiner, og så videre. Men de er "alltid" smakstoppet med kakao- og kaffeglasur. De er populære i laget, og særlig Knut Sande liker disse.
MINIMALIST: Kjetil Johansen Amundrud har ikke mye verktøy med seg på langtur, men med multiverktøy i lomma fikser han det meste som dukker opp underveis.
Allerede abonnent?
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Landevei,
Terrengsykkel, UTE, Klatring, Fri Flyt og Jeger sine nettsider, app og e-magasin.
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
2 utgaver av Fri Flyt Magasin
12 måneder
50%
rabatt
Digital tilgang til 6 nettsider
8 utgaver av Fri Flyt Magasin
Betal smartere med Klarna.
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.
Landevei.no er best på sykler, sykkelkultur og sykkelopplevelser. Landevei.no er et univers fylt av lidenskap og lidelse for serpentinsvinger, brostein, sidevind og god kaffe. Er du syklist, vil du forstå.