Rulletrening: 6 x 10 minutter på terskel

Harde, jevne terskelintervaller gjør susen når Kristoffer Ylven Westgaard skal trene på rulla.

Sist oppdatert: 12. januar 2018 kl 13.00
VINTERTRENING: Den norske vinteren er lang og kald, så Kristoffer Ylven Westgaard bryter den opp med noen samlinger i Syden. Foto: Aleksander Skjelbreid
VINTERTRENING: Den norske vinteren er lang og kald, så Kristoffer Ylven Westgaard bryter den opp med noen samlinger i Syden. Foto: Aleksander Skjelbreid
Lesetid: 3 minutter

Dette er første artikkel i en serie om innendørstrening. Følg med videre!

Kristoffer Ylven Westgaard fra Asker CK Elite fikk en opptur på slutten av sesongen 2017. Da vant han blant annet Roserittet, der han og lagkameratene fra Asker satte kontinental-eliten på plass.

LES OGSÅ: – Makan til kjøring og lagvilje 

Nå satser 24-åringen på å ta ytterligere steg i 2018-sesongen, med UCI-ritt i Danmark i mai som det første av sesongens hovedmål. Det neste blir NM-fellesstarten og ellers hele Norgescupen generelt. Grunnlaget må legges på vinteren, og med norsk klima betyr det nødvendigvis noen timer på rulla. Dette er den ambisiøse Asker-rytterens favorittøkt på rulla.

Hva er favorittøkta?
– Det blir endel rulleøkter av ulike slag hele vinteren når vi ikke er i Syden og kan sykle ute, og favoritten er nok harde og jevne terskelintervaller. Da kjører jeg helst seks drag på 10 minutter hver, der intensiteten på dragene skal ligge på 90 til 100 prosent av FTP. Mellom dragene har jeg tre minutter pause med lett tråkking. Til oppvarming sykler jeg helt rolig på rundt 200 watt i en halvtime, og etter dragene sykler jeg tilsvarende rolig i noen minutter, slik at økta totalt blir rundt to timer.

Hvorfor liker du den?
– Det er ikke noe hokuspokus med denne økta, men utbyttet man får fra en slik to-timers økt på rulla gjør at jeg like den godt. Med så stor andel drag føles den effektiv. Det gjør at oppvarmingen ikke blir så langtekkelig, og jeg får følelsen av at økta er over forholdsvis raskt.

Hva er det spesifikke treningsutbyttet fra en slik økt?
– Jeg føler at den hever både temposyklingen og O2-opptaket, samt at den passer godt inn i en travel hverdag med jobbing og sykling.

Fikk du med deg romjulens serie om rulletrening?

Hvor lang tid tar den?
– Cirka to timer, inkludert oppvarming og nedkjøring.

Hvor ofte kjører du økta?
– Jeg pleier å kjøre denne økta hver uke gjennom hele vinteren, så denne kan jeg utenat før snøen går.

Finnes det måter å variere denne økta på?
– Du kan gjerne variere noe på antall drag, men 6 x 10 minutter er standarden, og den versjonen jeg foretrekker. Det er verken for langt eller for kort.

Hva slags rulle kjører du på, og hva liker du med den?
– Jeg benytter en Elite Kura Direct Mount rulle, som jeg synes fungerer veldig bra. Den gir ikke noe særlig støy, og har fin motstandsregulering. Perfekt for en leilighet i andre etasje, for det kan bli mye støy med ordinære bakhjulsruller.

Publisert 12. januar 2018 kl 13.00
Sist oppdatert 12. januar 2018 kl 13.00

Relaterte artikler

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen