Lars Kabbe sykler helst ute, men en gang i uka trekker han inn på rulla enten av klimatiske eller praktiske grunner.
Lesetid: 4 minutter
Lars Kabbe er regjerende norgesmester i kross (M45-49), og hovedmålet for 2019 er å forsvare NM-tittelen. Det ser han fram til.
– I 2019 går kross-NM på Spikkestad, i en løype hvor jeg alltid har kjørt bra. Det er en beinhard løype som skiller mye, men som jeg takler bedre enn de aller raske krossløypene, seir Kabbe.
Sykkel er best ute For Kabbe er terskelen for å sykle på rulla høy. Men noen ganger er det nødvendig, enten av praktiske eller klimatiske hensyn.
– Jeg prøver å sykle ute minst to ganger i uka. Langrenn og løping er jeg også glad i, så det blir mye variasjon i vintertreningen min. Jeg velger etter vær og temperatur. Er det for kaldt til å sykle, dropper jeg det og går heller på ski. Og hvis det er veldig kaldt ute, eller jeg er alene med kidsa, blir det rulle i kjelleren. Da kopierer jeg en rulleøkt som Rune Høydal fortalte om i Terrengsykkel for et par år siden, sier han.
Hva er økta? – Jeg starter med 15 minutter rolig sykling. Deretter kjører jeg fem minutter med mer innsats, etterfulgt av fem minutter med litt lavere puls, men ikke helt hvile. På neste femminuttersdrag har jeg enda litt mer innsats, etterfulgt av nye fem minutter med litt lavere puls men ikke helt hvile. Deretter kjører jeg enda hardere på neste drag, etterfulgt av fem minutter hvor jeg slipper pulsen ned 10 slag. Og slik fortsetter jeg, så det siste draget blir med veldig høy intensitet. Etterpå roer jeg ned i fem til ti minutter. Jeg kjører totalt fem-seks drag og altså ikke skikkelig hvile mellom dragene, så på den måten blir det ganske lik en krosskonkurranse.
Hvorfor liker du den? – Jeg liker ikke så godt å trene inne, derfor er denne perfekt fordi den simulerer det jeg liker å gjøre ute.
Hva er det spesifikke treningsutbyttet fra en slik økt? – Jeg innbiller meg at det gir meg noe som simulerer den konkurransetypen jeg liker. Og fordi det ikke er skikkelig hvile mellom dragene, blir denne økta ganske lik en krosskonkurranse.
Hvor lang tid tar den? – Totalt er jeg sjelden på rulla lenger enn en time og 10 minutter.
Hvor ofte kjører du den? – Jeg trener nok bare på rulle en gang i uka, og da er dette ofte den økta jeg kjører. Men hvis jeg har kjørt hardt ute dagen før, kan økta være bare en time i sone 2 (på Olympiatoppens intensitetskala).
Finnes det måter å variere denne økta på? – Jeg er ikke veldig systematisk i treningen så det blir naturlig variasjon hver gang jeg kjører den. Draglengden kan være fem minutter eller seks minutter, eller fire minutter om jeg er litt tung i kroppen.
Hva slags rulle har du, og hva liker du med den? – Jeg har en Tacx balanserulle uten motstand, så beina spinner fort når dragene skal være harde. Men da må man konsentrere seg så jeg ikke flyr i tv'en.
Sykler du med noen form for underholdning? – Jeg ser alltid på YouTube mens jeg trener på rulla. Gamle ritt med Sven Nys er favoritten, men alt av kross gir meg inspirasjon.
Dette er økta: 5-6 drag á 5 minutter progressivt hardere etterfulgt av fem minutter der pulsen slippes ned 10 slag sammenliknet med forrige drag. 15 minutter oppvarming og fem til ti minutter nedkjøring. Tidsforbruk: 1 time og 10 minutter Treningsutbytte: Simulerer krossritt Hvor ofte: En gang i uka på denne tida av året Variasjoner: Naturlig variasjon på draglengde hver gang, avhengig av dagsform – alt fra fire til seks minutters drag.
Allerede abonnent?
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Landevei,
Terrengsykkel, UTE, Klatring, Fri Flyt og Jeger sine nettsider, app og e-magasin.
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
2 utgaver av Fri Flyt Magasin
12 måneder
50%
rabatt
Digital tilgang til 6 nettsider
8 utgaver av Fri Flyt Magasin
Betal smartere med Klarna.
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.
Landevei.no er best på sykler, sykkelkultur og sykkelopplevelser. Landevei.no er et univers fylt av lidenskap og lidelse for serpentinsvinger, brostein, sidevind og god kaffe. Er du syklist, vil du forstå.