Drivenes vant fellesstarten
Magnus Drivenes tok hadde dagens raskeste tid på fellesstarten 145 kilometer og klokket inn ett sekund foran Johan Noraker Nossen og Martin Tjøtta.
Topp 3 menn 145km turritt
1. Magnus Drivenes, Bygdø IL, 3:46:47
2. Johan Noraker Nossen, Follo SK, 3:46:48
3. Martin Tjøtta, Bærum og Omegn CK, 3:46:48
Topp 3 kvinner 145km turritt
1. Turid Johnsrud Guttormsen, Ådal IL, 5:07:15
2. Rita Midthaug, Drøbak-Frogn IL, 5:07:15
3. Anette Bjerve, SK Rye, 5:07:15
Med unntak av at lang løype på 245 kilometer var kuttet for årets utgave, ble Tyrifjorden Rundt gjennomført etter planen, med to distanser: Hovedrittet på 145 kilometer og en kort utgave på 64 kilometer.
Marius Wold vant 64km på 1:34:15, halvminuttet foran Bjørn Gunnar Carlin og Inge Roar Bremerthun. Linn Aanesland var raskeste dame på distansen, med 2:34:18.
Topp 3 menn 64km turritt
1. Marius Wold, IK Hero, 1:34:15
2. Bjørn Gunnar Carlin, Bærum OCK, 1:34:45
3. Inge Roar Bremerthun, Lørenskog CK, 1:34:45
Topp 3 kvinner 64km turritt
1. Linn Aanesland, 2:34:18
Fullstendige resultater alle klasser og distanser https://rittresultater.no/nb/sb_tid/1157
Det 145 kilometer lange rittet med start og mål i Sandvika er ett av tre ritt som inngår i rittserien Osloklassikerne. I tillegg arrangeres en kortutgave på rett under sju mil med start og mål på samme sted.
LES OGSÅ:Slik gikk Tyrifjorden Rundt 2017 http://www.landevei.no/Nyheter/TOEFT-RUNDT-TYRIFJORDEN
Måtte utsette fra juni
Det er SK Rye som arrangerer Tyrifjorden Rundt i samarbeid med Bærum og Omegn CK. Tyrifjorden Rundt skulle vært arrangert i juni, men grunnet sikkerheten var det ikke forsvarlig å gjennomføre rittet som planlagt. Flyttingen tatt i betraktning, er arrangøren godt fornøyd med over 400 påmeldte.
– Det er første gang vi har måttet utsette rittet, og vi ikke har noen erfaring med å arrangere ritt på høsten. Det var nok noen flere påmeldte til rittet i juni, men det er ikke så stor forskjell. Det har uansett vært en generell nedgang i rittdeltakelsen i år, sier leder i SK Rye Arild Hermansen, og trekker fram at det alltid vil være både fordeler og ulemper ved å endre arrangementsdatoen.
– Det er aldri noen fordel å flytte på et oppsatt arrangement. Men en av fordelene med flyttingen er jo at vi har forlenget turrittsesongen. Tradisjonelt har det vært få ritt etter Øyeren Rundt i midten av august. Vi har omtrent like mange deltakere som Øyeren Rundt, der det var cirka 450 med, sier Hermansen.
LES OGSÅ: Tyrifjorden Rundt flyttes https://www.landevei.no/Nyheter/Tyrifjorden-Rundt-flyttes
Løypevaktreglene er krevende
De nye løypevaktreglene var en medvirkende årsak til at Tyrifjorden Rundt måtte utsette årets ritt. også problemer med. Den utfordringen har arrangøren imidlertid løst, både ved å utdanne nok løypevakter, og å leie inn ekstra vakter.
– Vi kom i mål med våre ritt, men det har vært krevende å få den kabalen til å gå opp, og vi vil måtte bruke mye tid og krefter på dette i månedene som kommer for å få dette til å gå lettere til neste år, sier Hermansen.
– Kurset er ikke vanskelig, men for de som skal ta det stasjonære løypevaktkurset er det to bolker. Det første kurset tar man på nett, mens det andre er klasseromsbasert. Vi håper selvsagt å kunne bruke de vaktene vi utdannet i år igjen neste sesong, men vi er også nødt til å utdanne flere slik at ikke slitasjen på hver enkelt blir for stor. Og når klubbene må leie inn vakter for å kunne arrangere ritt, blir det en fordyrende faktor og en utfordring for klubbøkonomien, sier Hermansen.