MOT DELTAKERREKORD I TOUR DE HALLINGDAL

Etapperittet på Gol har rekorddeltakelse i masterklassene, bra med eliteryttere, men etterlyser flere damer.

Sist oppdatert: 29. juni 2016 kl 18.23
ENSOMT: Line Foss var en av to damer i eliteklassen under Tour de Hallingdal i fjor. I år blir det kanskje bare en. Foto: Børge Jensen
ENSOMT: Line Foss var en av to damer i eliteklassen under Tour de Hallingdal i fjor. I år blir det kanskje bare en. Foto: Børge Jensen
Lesetid: 3 minutter

– Vi har aldri hatt så stor deltakelse i masterklassene, og aldri fra så mange nasjoner, sier rittleder Ole Christian Nymoen.

På startlista står ryttere fra USA og Brasil og store deler av Europa på startlista: Sverige, Danmark, Storbritannia, Belgia, Nederland og Tyskland. Samt masterryttere fra hele landet.

FELLES MELKESYRE
I Tour de Hallingdal og får amatørene og eliten sykle opp de samme fjellene og kjøre for de samme trøyene gjennom fem etapper.

– Det blir mye klatring, sier Nymoen, som er stolt over å invitere eliten og aktive ryttere til den friskeste løypa i Tourens over ti år lange historie.

I fjor fungerte rittets siste etappe som NM master landevei. Det la noen restriksjoner på løypeleggingen, som rittlederen ikke behøver ta hensyn til i år. Dermed har den siste etappen nå fått enda noen flere høydemeter og utfordringer. Alt om rittet, høydeprofiler og løypekart samt video fra samtlige etapper ligger på Tour de Hallingdals hjemmesider

Les også: Test av racere med ekstra dekklaring

Saken fortsetter under

Jonas Ellingsen - Oddbjørn Klomset Andersen - Stage 4 Børge Jensen 1400x924
TØFT NOK: Tour de Hallingdal er ett av få norske ritt med nok høydemeter til at NCF anbefaler eliten å prioritere arrangementet. Foto: Børge Jensen

TØFT NOK: Tour de Hallingdal er ett av få norske ritt med nok høydemeter til at NCF anbefaler eliten å prioritere arrangementet. Foto: Børge Jensen 

TENTE NCF
Tour de Hallingdal er bratt nok, tøff nok og relevant nok til at Sykkelforbundet gjør det fire dager lange rittet til prioritert rankingritt for eliten.

– Målet er at vi skal være det tøffeste etapperittet i Norge med høydemeter, klatring og bakker. Samtidig har vi også en flat etappe og en tempoetappe, sier Nymoen, som mener touren har noe for alle ogskiller godt. 

Les også: Landeveis siste produkttester

Tour de Hallingdal traff dermed innertier hos sykkelforbundet med både løypa og konseptet. Forbundet har nemlig lett høyt og lavt i kongeriket etter ritt med både lengde og nok klatring. Skal norske eliteryttere få brynet seg så det monner på hva de vil møte utenlands, må det mer høydemeter til enn det norske aktive ritt har å by på. Det får de i Tour de Hallingdal.

– Vi tok kontakt med Tour de Hallingdal fordi vi synes det er bra de har kommet på banen med et skikkelig kvalitetsritt med nok høydemeter. Dette er et ritt vi vil anbefale for de aktive. Det er bra nivå på rittet, både med tanke på løypa og den sportslige gjennomføringen. Vi trenger flere slike ritt i Norge, ritt som er sammenliknbart med det rytterne møter ute på kontinentet, sier Per Erik Mæhlum, som er arrangementsansvarlig i NCF.

– Det er viktig at de aktive deltar, og vi ønsker å slå opp betydningen av at vi har slike ritt her i landet, og oppfordrer eliterytterne og landslagsrytterne til å støtte opp om dette rittet. Vi anbefaler også UCI-lagene å kjøre dette rittet, sier Mæhlum.

SAVNER DAMER, TAR GJERNE FLERE ELITERYTTERE
Selv om landslagsledelsen i NCF anbefaler Tour de Hallingdal til de aktive og legger nasjonale rankingpoeng i potten for senior og junior kvinner og menn, er det foreløpig tynt med deltakere i disse klassene.

– Jeg vet jo at mange venter til siste liten med å melde seg på, og mange har sagt til meg at de vil være med i år, så jeg håper vi får en del flere i løpt av de neste dagene nå, sier Nymoen.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen.

Publisert 29. juni 2016 kl 18.23
Sist oppdatert 29. juni 2016 kl 18.23

Relaterte artikler

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen