Vil etablere en norsk vårklassiker

Styrkeprøvens siste tilskudd byr på 14 grusseksjoner fordelt på 214 kilometer.

Sist oppdatert: 15. januar 2019 kl 12.00
Oslo-Mysen byr på 14 grusseksjoner av ujevn kvalitet fordelt på 214 kilometer. Foto: Styrkeprøven
Oslo-Mysen byr på 14 grusseksjoner av ujevn kvalitet fordelt på 214 kilometer. Foto: Styrkeprøven
Lesetid: 3 minutter

– Vi ønsker å skape en skikkelig vårklassiker, slik som man kjenner dem fra proffritt i utlandet, sier Eirik Thorgersen, som er teknisk leder i Styrkeprøven.

Det nyetablerte rittet Oslo-Mysen arrangeres for første gang 27. april. Rittet blir 214 kilometer langt og byr på 14 grussektorer mellom start i Hvervenbukta og målgang ved Eidsberghallen i Mysen. (Se løypebeskrivelse, kart og profil nederst i saken)

De 14 grussektorene vil variere i lengde fra 177 meter til sju kilometer, og byr på bakker og svinger både oppover og nedover med grus av varierende kvalitet. I framtida kan det også dukke opp brosteinssektorer i rittet. 

– I år er det bare grussektorer vi kan tilby, men hvis folk tenner på konseptet ser vi for oss at vi kan legge ned brostein på deler av traséen neste år, sier Thorgersen. 

Se Landeveis test av grussykler 

I fjor lanserte Styrkeprøven turrittet Oslo-Lærdal, som gikk 1. september. Dette blir videreført i år også, med rittdato 7. september. 

LES OGSÅ: Gjenoppliver Oslo-Lærdal 

Saken fortsetter under

TEKNISK: Med ujevn kvalitet på underlaget, må rytterne ta høyde for tekniske utfordringer underveis. Foto: Styrkeprøven
TEKNISK: Med ujevn kvalitet på underlaget, må rytterne ta høyde for tekniske utfordringer underveis. Foto: Styrkeprøven

Både langt og hardt og vakkert
– Det ligger i navnet vårt, Styrkeprøven, at alle våre ritt skal være lange og krevende. Det blir dette også. Du skal være sterk både i hodet og beina for å kunne gjennomføre. Samtidig er ikke 214 kilometer lenger enn at de fleste kan greie det, og vi håper dette rittet vil bli en opplevelse som deltakerne snakker om også utover rittdagen, sier Thorgersen. 

Han håper rittet vil trekke både turryttere og mosjonister så vel som de som jager seier og løyperekorder. 

– Noen vil alltid sykle for å vinne, og vi skal legge til rette for dem også, men det er bare en som kan være først i mål. Vi har lagt denne løypa slik at de som tar seg tid til å løfte hodet underveis og se seg om, får noe igjen for det. Det er et umåtelig vakkert område. Får vi sol og skyfri himmel blir en vanvittig opplevelse, sier Thorgersen. 

LES OGSÅ: Slik vinner du fellesstarten Oslo-Trondheim 

Dette er løypa
Oslo-Mysen starter i Hvervenbukta i Oslo og fortsetter via småveier til Mysen. Der traséen svinger rundt Momarken, vil de som sykler kort løype på 115 kilometer ta av og sykle rett til målgang ved Eidsberghallen. Hovedrittet sykler da videre til Ørje og tar en runde innom Linnekleppe og Rakkestad og enda noen flere gruspartier før de kommer til Eidsberghallen. 

– Østfold er ikke flatt. Løypa har nesten ingen flate partier, og selv mellom Ørje og Linnekleppe, der det er relativt få høydemeter, er det noen kuler og småkneiker. Så løypa blir ikke kjedelig, sier Thorgersen. 

Oslo-Mysen har plass til maks 400 deltakere, og online påmelding åpner i dag. 

Interessert i livet på landeveien? Se alle episodene fra TV-serien her. 

Løypekart Oslo-Mysen 2019

Oslo-Mysen løypetrasé med grusseksjoner.
Oslo-Mysen løypetrasé med grusseksjoner.

Løypeprofil

Oslo-Mysen løypeprofil
Oslo-Mysen løypeprofil
Publisert 15. januar 2019 kl 12.00
Sist oppdatert 15. januar 2019 kl 12.00

Relaterte artikler

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen