OVERTRØTTE: F.v. Henrik Orre, Aaron Apew og Charles Bennet Hood jobber svært lange dager for å få Vélochef Clubhous i Hausmanns gate opp å stå. Foto: Henrik Alpers.
Lesetid: 3 minutter
Mens det er høyst usikkert når Norge i det hele tatt åpner opp igjen, er Henrik Orre, Aaron Apew og Charles Bennet Hood begravet i arbeid.
De tre har akkurat funnet lokalet til det som skal huse nye «Vélochef Clubhouse», Henrik Orres nye cafékonsept i Oslo. I skrivende stund er det maling av vegger, liming av fliser og bygging av selve lokalet som står på menyen
– Det avhenger litt av restriksjonene, men det er ikke lenge til vi er klare til å ta i mot gjester. Jeg tror faktisk vi er klare mot slutten av april, sier Aaron Apew offensivt.
Det er svært godt nytt, for et år siden var situasjonen nemlig en helt annen.
Den tidligere Team Sky-kokken Henrik Orre flyttet for to år siden tilbake fra Sverige til Norge, klar for å drive cafékonseptet La Fabrica, en del av sykkelbutikken The Service Course. Men det skar seg fullstendig med leietakeren, og La Fabrica ble derfor aldri en realitet.
Mens pandemien herjet på det verste kom en ny idé på bordet, «Vélochef Clubhouse». Sist vi snakket med Orre hadde de alle planer klare, men de manglet lokale. Nå er de på plass i Hausmanns gate 8, oppussingen er i full gang, og straks er det tid for å servere sultne og tørste Oslo-syklister.
Oslo har i dag tre caféer med en slags sykkelprofil, men Orre er klar på at deres konsept blir annerledes.
– Oslo trenger et sted som dette. Vi var tidlig klare på at vi ville et «klubbhus», et sted syklister kan henge og ta til seg livsstilen som sykling er.
– Forskjellen på dere og andre steder?
– Vi har en sterk forankring i sporten. Det er ikke sånn at vi bare henger en sykkel på veggen, sykling er hele systemet vårt. Vi er alle aktive i sykkelmiljøet i Oslo, og dette skal bli en møteplass for syklistene. Det har vi ikke i dag.
Når vegger er ferdige om et par uker og bardisken er kommet opp, kommer det selvsagt tv for visning av store ritt, kaffemaskin og en rikholdig meny av både mat og drikke. Stedet skal ha frokost og lunsj hver dag, i tillegg til middag tre dager i uken. I forbindelse med de største proffrittene på kalenderen vil det være menyer for å hylle rittene.
Stedet vil ha uteservering i sommerhalvåret, og selvsagt vil det være trygt å komme med sykler. Noen sykler kan plasseres inne, i tillegg til at det bli sykkelparkering med låser utendørs. Konseptet vil i tillegg til cafédrift ha gruppeturer, konseptkvelder, foredrag, kurs eller lukkede eventer for større eller mindre grupper.
Vélochef Clubhouse’ cafékonsept er startet i samarbeid med blant annet Hans Flensted-Jensen fra Oslo Dawn Patrol, og Aaron Apew, en lidenskapelig Oslo-syklist med lang erfaring fra hotellbransjen.
Allerede abonnent?
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Landevei,
Terrengsykkel, UTE, Klatring, Fri Flyt og Jeger sine nettsider, app og e-magasin.
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
2 utgaver av Fri Flyt Magasin
12 måneder
50%
rabatt
Digital tilgang til 6 nettsider
8 utgaver av Fri Flyt Magasin
Betal smartere med Klarna.
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.
Landevei.no er best på sykler, sykkelkultur og sykkelopplevelser. Landevei.no er et univers fylt av lidenskap og lidelse for serpentinsvinger, brostein, sidevind og god kaffe. Er du syklist, vil du forstå.