STILIG SAK: Vi liker utseendet på Vulpine sin regnjakke. Foto: Vulpine.cc
Lesetid: 5 minutter
Vulpine sin nye regnjakke er designet helt fra bunnen av. Tanken var å lage den ultimate jakken som skulle holde deg tørr og varm time etter time i øsende regnvær. Den skulle også være helt vindtett, men uten at du skulle bli klam og kald.
Bra: Vanntett, vindtett, god ventilasjon, skvettlapp, avtakbar hette, ikke gul
Ikke fullt så bra: Ikke aerodynamisk, mangler lommer på ryggen, for stor for lomma
Passer for: Den urbane pendleren med fyldig lommebok
En annen ting de hadde i tankene var at jakken skulle kunne brukes også når man ikke syklet, derfor har de utstyrt den med en avtakbar hette. For at du ikke skal bli så våt i baken finner vi også en nedfellbar skvettlapp, som kan fjernes hvis ønskelig. De utstyrte den også med en vanntett YKK glidelås slik at ikke vann og vind skulle komme smygende inn foran.
Er dette så den ultimate regnjakken?
Dette er uten tvil en veldig forseggjort og gjennomtenkt jakke. Her har R&D avdelingen til Vulpine gjort en jobb til etterfølgelse for andre. Alt de hadde planlagt de skulle få til har de klart med denne jakken. For å unngå at man blir klam på innsiden, noe som er en veldig klassisk problemstilling når det kommer til det å sykle i regnvær, så har de utviklet asymmetriske lufteribber på sidene.
Disse gjør at fukten ledes ut uten at vann kommer inn. De kan best beskrives som gjellene til en hai, og morsomt nok så har gjellene til en hai som funksjon å blant annet regulere væskebalansen samtidig som den puster.
GJELLER: Lufteribbene på siden gjør en god jobb. Foto: Stian Tveit
Jakken er laget i et trelags mykt og pustende materiale på 15.000gr/m2/24t utviklet av Vulpine. I følge produsenten skal dette membranstoffet tåle 15.000mm vannsøyle i hele jakkens levetid. Nå har jeg ikke hatt muligheten til å teste disse påstandene, men jeg kan bekrefte at jeg var like tørr, varm og fornøyd etter 3 timer i regnvær som da jeg startet med å kle på meg i gangen hjemme.
Jeg var heller ikke så våt bak som jeg vanligvis blir, takket være den nevnte klaffen, som fiffig nok er festet med magneter på innsiden av jakken når den ikke er i bruk.Alle glidelåsene er vanntette, til og med glidelåsen på innerlommen, der du gjerne har telefon og bankkort, er vanntett.
Denne jakken har ikke lommer på ryggen, men den har en glidelåslomme på hver side. Disse lommene passer det ikke å ha tunge ting i når du sykler, og om du skal ha det så bør du ha lik vekt i begge lommene for ellers kan det fort bli et irritasjonsmoment. Nettopp derfor så savner jeg en, eller flere, lommer på ryggen.
En ting jeg hadde litt jobb med var glidelåsen i front. Den hadde en tendens til å kjøre seg fast både når jeg skulle lukke jakken og når den skulle åpnes. Til de av dere som pendler på sykkel, og dere er det jo ganske mange av, så er dette absolutt en jakke dere bør se nærmere på. Den er ikke race fit, men hvem kjører vel i rittfart til og fra jobb?
RIDIN' THROUGH THE CITY: Vulpines regnjakke er super for bysykling i regnvær. Foto: Stian Tveit.
Siden den ikke er som lakkert på kroppen så kan man fint ha vanlig tøy under, eller man kan kle på seg lag på lag. Kjører man med sekk så har Vulpine også tenkte på det. På skuldrene er det forsterkninger i stoffet for å unngå at sekken sliter på membranen og dermed slipper vann inn.
Av andre smarte løsninger så kan det nevnes at rundt håndledd er det myk tettsittende lycra som hindrer at vann og vind kommer inn. I livet er det stramming som man kan justere på begge sider, også den avtakbare hetten har en slik funksjon. Dette gjør at du kan snøre deg inn, ta på hjelmen og sykle rett ut i regnværet uten ekstra lue.
Som nevnt tidligere så kan denne jakken helt fint brukes som en vanlig regnjakke uten at noen du møter på din vei vil reagere på at du går i en sykkeljakke. Ja, den er litt høyere foran enn bak, men ikke så radikal som enkelte andre jakker der ute er.
Vulpine har rett og slett tenkt på alt, bortsett fra en ting. Hvor skal man gjøre av den om plutselig værgudene snur det gode kinnet til?
Om du har en vanlig trøye under og ønsker å ta av deg jakken for så å putte den i rygglommen, da skal du ikke være kresen på hvordan du ser ut eller være redd for å miste den.
Jeg tok aldri sjansen på å sykle med jakken sammenrullet på baklommen, rett og slett fordi jeg ikke fikk den nedi lommen på en god måte. Vulpine hevder selv at det skal la seg gjøre, men etter å ha forsøkt en håndfull ulike måter å rulle den sammen på måtte jeg gi meg med uforrettet sak.
Dette er jakken for deg som sykler mye, uansett vær. Den er for deg som tar regel nummer fem, HTFU, på alvor. Den er for deg som sier "det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær". Den er for deg som elsker å kjenne at du lever, også når det regner vannrett. Den er for deg som ser på motvind som en mulighet for å kjøre styretråkk på paddeflat vei. Den er for deg som er lei av gule spinnakere i pendlerkøen. Den er for deg som skjønner at kvalitet koster.
Allerede abonnent?
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Landevei,
Terrengsykkel, UTE, Klatring, Fri Flyt og Jeger sine nettsider, app og e-magasin.
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
2 utgaver av Fri Flyt Magasin
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
8 utgaver av Fri Flyt Magasin
Betal smartere med Klarna.
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.
Landevei.no er best på sykler, sykkelkultur og sykkelopplevelser. Landevei.no er et univers fylt av lidenskap og lidelse for serpentinsvinger, brostein, sidevind og god kaffe. Er du syklist, vil du forstå.