Test av Bioracer Tempest Vesper Protect vinterjakke - dame
Bioracer er mest kjent for klubbtøy, men alle plaggene deres er tilgjengelig i nøytralt design. Vesper Tempest er en skikkelig god vinterjakke for damer.
NØYTRAL: Bioracer Tempest Vesper gjør lite ut av seg, men er en skikkelig god vinterjakke for damer. Foto: Ann Katrin Pedersen
Bioracer Tempest Vesper
Pris: 2299 kroner
Bioracernorge.no
Størrelse testet: Large
Vekt: 457 gram
Størrelse testperson: 175 cm, 73 kilo.
Bioracer Vesper er designet som en «Comfort Fit» vinterjakke, det vil si at den ikke er som malt på kroppen.
Den komfortable passformen gir et større spillerom for temperaturregulering med lag på lag under, samtidig som den beholder et isolerende lag med luft. Jakken finnes også i herremodell, og den tilsvarende modellen for gutta heter «Spitfire».
Jakken er sydd sammen av vindtette paneler i impregnert softshell med flosset innside. Panelene er i ulik tykkelse for komfort og temperaturregulering, og med varierende grad av fleksibilitet for bevegelsesfrihet.
Den har også innsydde striper med reflekser i 180 grader over bryst og ryggen. Den har en utbrettbar skvettlapp for å beskytte rumpe og korsrygg mot sølesprut.
Foran på høyre side er der en liten vanntett lomme som rommer plass til telefonen, nøkkelkortet eller hva du trenger å ha lett tilgjengelig. Frontlomme er et stort pluss vi setter pris på.
På ryggen finner vi en vanlig stikklomme på venstre side, og der vi er vant med to lommer til høyre - har vi nå én bred rygglomme med glidelås.
Jakken er impregnert og skal tåle en nokså bløt vinterdag. For å bevare de vannavvisende egenskapene lengst mulig blir vi oppfordret til å vaske jakken minst mulig, og heller skylle av grus og skitt med hånddusjen.
Det er også mulig å sette den inn med ny impregnering.
Ute på veien
Jakken har vært testet i temperaturer mellom minus 18 grader og pluss fem grader, i sludd, regn, snø, opphold og sol, svært sjeldent samtidig.
Vi har brukt jakken i varierende vintervær, som syklister kan treffe på de fleste steder i Norge. Jakken imponerer oss med sin motstandsdyktighet mot nedbør, den tåler godt en time med regn før vannet begynner sige inn.
Hos oss kom det vann inn først gjennom ermene, så underarmene ble våte, og deretter inn kragen før panelene over skuldrene var mettet, og vannet trengte gjennom sømmen.
Vi konkluderer derfor med at den ikke kan erstatte regnjakka helt.
Som et værbestandig og isolerende ytterplagg for kalde forhold, er dette et veldig bra plagg. Det meste av fuktigheten som transporteres står likevel valg av baselayer for, så vi kan ikke forvente at jakken skal eliminere fukt.
Det vi forventer er at den ikke gir oss opplevelsen av å bli veldig kald når varm kropp møter kald uteluft, og kondens oppstår på innsiden. Vi mener den tåler helt greit turer ned mot 20 minusgrader, uten at rytteren fryser på overkroppen, riktignok med to gode lag klær under.
Hva med de rare lommene?
Skvettlappen over rumpa faller ut av seg selv etter et par gangers bruk, og vi måtte etterhvert leve med at den forble nede. Like greit, den har jo en god funksjon.
Kragen er passe stram og mansjettene rundt ermene behagelige og brede. Noen jakker oppleves som for lange eller for korte i armene, denne er akkurat passe, og vi slipper en krøll rundt håndleddet eller at det blir glippe mellom hansker og jakken.
Lommenes utforming fungerer greit med tynnere hansker. De fleste vet at vinterstid med tykke hansker/votter så er det meste av finmotoriske øvelser nokså håpløst å manøvrere, herunder glidelåshemper og fisking av innhold fra lommene.
Så det har ikke rent sjeldent vært en liten kunstpause i veikanten for å fiske frem mat, telefon og andre ting, men det har vært mer av redselen for å miste noe enn av lommenes utforming.
På den annen side - tre lommer har alltid fungert udmerket. To lommer har aldri fungert bra - særlig ikke når en må åpne en glidelås for å komme til.
Den brede rygglommen med glidelås fungerer til å transportere det du absolutt ikke trenger på selve veien, som lommebok, pumpe/ patroner, bytte- klær og andre ting som ellers må bli nøye komprimert og fordelt over flere små lommer.
Like fullt, to rygglommer i stedet for tre, er ikke akkurat en favoritt blant brukerne. Det er vanskelig å få likevekt, og ett stort rom er dumt sammenlignet med to mindre. Stort minus til Bioracer.
Den vanntette lommen har vært brukt mye til å oppbevare munnbindene, noe den har klart helt utmerket. Innholdet kan noen ganger sette seg litt fast grunnet kondensering, men det er en bagatell som ikke produsenten kan noe for.
Lommen har også hull for de som fortsatt bruker øreplugger med ledning.
Vi synes at refleksene på jakken sitter for høyt oppe. De kan bli lite synlige om vi sitter i bukken, og har vi på sekk blir de uansett helt usynlige.
Hvorfor i all verden de ikke er plassert på, over eller under lommene, slik som Nalini Ergo Shield, er sabla rart.
Landevei mener: Super vinterjakke, tross lommene
Bioracer Tempest Vesper er en skikkelig grov vinterjakke til kalde dager. Der gjør den en super jobb, selv om vi har gitt lommene et stort minus.
Når vi sykler om vinteren er det ofte så kaldt, at alt av stil-og praktiske hensyn lett ofres for ikke å fryse. Således løser jakken jobben godt. Det er heller ikke vinterstid vi er mest inn og ut av lommene.
Vi mener at du får god valuta for pengene her, Bioracer Tempest Vesper er en skikkelig flott jakke til damer.
Allerede abonnent?
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Landevei,
Terrengsykkel, UTE, Klatring, Fri Flyt og Jeger sine nettsider, app og e-magasin.
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
2 utgaver av Fri Flyt Magasin
12 måneder
50%
rabatt
Digital tilgang til 6 nettsider
8 utgaver av Fri Flyt Magasin
Betal smartere med Klarna.
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.
Landevei.no er best på sykler, sykkelkultur og sykkelopplevelser. Landevei.no er et univers fylt av lidenskap og lidelse for serpentinsvinger, brostein, sidevind og god kaffe. Er du syklist, vil du forstå.