Buksen er å få i sort, om du ikke bestiller for et helt lag. Da kan du få designet og fargen du selv ønsker.
Buksen består av paneler med flosset innside i ulike tykkelser. På høyre lår finner vi en diskré plasserte logo i refleks. Foran på lårene finner vi paneler som er vannavvisende og vindtette.
Disse panelene er også litt tykkere enn panelene bak lårene, som ikke er vindtette, men slipper ut overskuddsvarme på en effektiv måte. Dette slutter like bak hvert kne, hvor det går over i et enda tynnere materiale, for at det ikke skal bli for stramt.
Dette sitter så sydd i to paneler med refleks som omslutter begge leggene. Tilsynelatende er disse panelene grå, men dersom det kommer bil bak som setter lysene på rytteren, så synes leggene herfra til månen.
Knot med dobesøk har også Bioracer tenkt på, så for å slippe må ta av seg alt av tøyet utenpå buksen, er det en glidelås fra midten av rumpa og opp på ryggen.
Panelet glidelåsen sitter på er av samme sort som foran, nokså tykt, vannavvisende og vindtett med flosset innside. Paddingen er også av det større kaliberet, sånn at om buksa flytter på seg så er det pute å sitte på.
Buksen har også fotløkke, som skal holde buksebeinet nede på ankelen. Buksa er ganske kort, så vi fikk ikke brukt disse. Fotløkke er bra på vinterbukser, og Velocio har løst dette eksemplarisk på sin Sub Zero Bib Tight.
Buksen er sydd etter formen rytteren har på sykkelen, og har en tettsittende fasong. Midjen er høy bak og lavere foran, korsryggen beskyttes godt inni denne buksa.
Vi har derfor brukt buksa ukentlig fra 10 varmegrader ned til minus 20, på turer opp til fem timer.
Buksen trives aller best i under null grader, og sjelden har vi holdt oss så komfortable i kulda som med denne buksen, og vi liker også at vi har veldig god bevegelsesfrihet med plagget. Fra temperaturer fra rundt syv minusgrader og nedover, måtte vi ty til overtrekksbukser eller til og med en stilongs under. Når det er så kaldt må du rett og slett ty til mer isolasjon, og hvordan du løser dette er opp til den enkelte.
Puten er stor, men buksen er såpass bra sydd at den ikke flytter seg mye. Refleksene synes godt på lang avstand, og ifølge enkelte med-syklister ble de regelrett blendet når det kom bil bak og skinte opp leggene.
Til testeren ble buksa litt kort, vi kunne med andre ord ikke benytte strikkene under hælene. Buksa er i størrelse large, men kunne ikke vært så mye mindre før den hadde blitt for liten til vinterbruk.
Landevei mener: Gode løsninger – korte ben
Buksen har blitt et førstevalg på de kaldeste dagene i året. For de dagene med mye bløt nedbør, vil mer regnspesifikke plagg være bedre. Den har et cirka temperaturspenn fra pluss to til minus ti, selvsagt avhengig av individuelle preferanser.
Den har gode reflekser, og seleløsningen for dobesøk er et stort pluss. Særlig til vintersykling, der det er mye klær som skal av og på, er dette et pluss. Den får et stort minus for å være litt i korteste laget.