/ VM

Landslagssjefen: – Vi har ingen medaljesjanser i denne tøffe løypen

Sportssjef Hans Falk er ikke nådig mot landslagstroppen han akkurat har tatt ut - Norge reiser til VM uten medaljesjanser.

Sist oppdatert: 15. september 2020 kl 14.45
INGEN JUBELSCENER: Andreas Leknessund stiller i VM som fersk U23-Europamester på tempo, men på fellesstarten levnes han få sjanser. Foto: NCF.
INGEN JUBELSCENER: Andreas Leknessund stiller i VM som fersk U23-Europamester på tempo, men på fellesstarten levnes han få sjanser. Foto: NCF.
Lesetid: 3 minutter

Årets verdensmesterskap i Italia blir av den noe spesielle sorten. Det ukelange mesterskapet som opprinnelig skulle gått i Sveits er avlyst, og arrangementet er flyttet til Imola i Italia.

Juniorene og U23 får ikke kjøre VM i 2020, da det ble for krevende logistikk å avholde samtlige øvelser som normalt.

I stedet er det utelukkende de profesjonelle kvinnene og mennene som skal konkurrere i årets alternative mesterskap.

Verken Edvald Boasson Hagen eller Alexander Kristoff er en del av den norske VM-troppen,, da de akkurat er ferdige med Tour de France. Enkelte andre navn er kommet inn, utøvere som ved normale omstendigheter trolig ikke ville blitt sett på som førstevalg.

Da er det heller ekstra gledelig å se at vi får inn både Andreas Leknessund og Markus Hoelgaard på herresiden. Om vi titter på de utvalgte damene, ser vi at det er en klatresterk tropp som skal representere rødt, hvitt og blått.

markus-hoelgaard
VM-KLAR: Markus Hoelgaard er sammen med Andreas Leknessund de to Uno-X rytterne som stiller i VM. Foto: ARN.

– Til fellesstartene så må vi bare være realister og si at det ikke er noen reelle medaljesjanser i denne tøffe løypen, men vi har dog noen gode klatrere både blant kvinnene og mennene, som skal kunne prestere gode ritt. Den nykårede U23 Europamesteren i tempo, Andreas Leknessund, som også neste år er U23 syklist, får nå tidlig måle seg mot eliterytterne. Det skal bli interessant å se hvor godt han klarer seg her, men en topp 10 plassering er innenfor rekkevidde, sier Falk

Stine Borgli vil være vårt absolutt sterkeste kort i dameklassen. Legg også merke til debutanten Mie Bjørndal Ottestad fra Asker CK, forøvrig Norgesmester av året.

Fellesstart løypen er veldig tøff og passer best for gode klatrere. Runden er 28,8 km lang og skal kjøres ni ganger av herrene og fem ganger av kvinnene. Deres løyper er på henholdsvis 256 og 143 kilometer, med cirka 5000 og 2800 høydtemeter totalt.

stine-borgli
BESTE NORSKE? Stine Borgli har vist solid form etter koronapausen, og vil være vårt sterkeste kort i Italia. Foto: Henrik Alpers.

Den første kilometeren og de siste tre kilometerne av runden går på Formel-1 banen Autodromo Enzo e Dino Ferrari. Resten av runden går gjennom kupert terreng på til tider veldig smale veier. Spesielt utfordrende er stigningene i Mazzolano, 2,8 km med en gjennomsnittlig stigning på 5,9 prosent, med maksimale stigninger på 13 prosent, og Cima Gallisterna 2,7 kilometer på 6,4 prosent, med strekninger på 14 prosent).

Den bratte 1,3 km midtre delen av Cima Gallisterna har en gjennomsnittlig stigning på 10,9 prosent der toppen kommer 12 km fra målstreken.

Kvinner Elite fellesstart
Susanne Andersen, Team Sunweb
Stine Borgli, FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope
Martine Gjøs, Ringerike SK
Ingrid Lorvik, Hitec Products – Birk Sport
Mie Bjørndal Ottestad, Asker CK
Katrine Aalerud, Movistar Team Women

Menn Elite fellestart
Odd Christian Eiking, Circus - Wanty Gobert 
Carl Fredrik Hagen, Lotto Soudal
Markus Hoelgaard, Uno-X Pro Cycling Team
Amund Grøndahl Jansen, Jumbo-Visma
Vegard Stake Laengen, UAE Team Emirates
Andreas Leknessund, Uno-X Pro Cycling Team

Publisert 15. september 2020 kl 14.45
Sist oppdatert 15. september 2020 kl 14.45

Relaterte artikler

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen