VM-GULL: Elisa Balsamo tok gullet under VM i Flandern. Foto: Cor Vos
Lesetid: 3 minutter
Inne på de siste rundene i Leuven ble det en kraftig utskillelse på kvinnenes 157 kilometer lange fellesstart, og flere angrep kom i bakkene.
Til slutt var det ingen som maktet å rive seg løs, og både Italia og Nederland satt igjen med flere ryttere. Dermed ble det en spurt om VM-gullet.
Elisa Longo Borghini gjorde det siste opptrekket for det italienske laget, med Elisa Balsamo på hjul. Marianne Vos spurtet opp på hjulet til Balsamo, og de tre skled av gårde.
Longo Borghini måtte gjøre et svært langt opptrekk og Balsamo holdt igjen spurten lenge. Da den italienske 23-åringen åpnet spurten fulgte Vos umiddelbart.
Vos ble verdensmester for første gang for 15 år siden, og har siden vunnet i både 2012 og 2013, og hadde Los på nok en VM-tittel.
Men da 34-åringen gikk ut i vinden for å spurte forbi, hadde hun ikke kreftene til det. Hun kom litt opp på siden av italieneren, så var det stopp.
Dermed var det Balsamo som kunne slippe jubelen løs, og etter målgang kom tårene raskt for rytteren som ble juniorverdensmester i Doha i 2016.
– Jeg er fullstendig målløs. Jeg har ikke ord for å beskrive denne følelsen. Det er helt utrolig, sa Balsamo i seiersintervjuet.
– Hadde du trodd dette i morges?
– Det var en drøm for meg etter en lang sesong. Laget mitt var så bra. Uten dem var ikke det mulig å ta trøyen. De kjørte så bra, jeg har ikke ord.
Tårevått ble det også for Vos, som skuffet ble omfavnet av trøstende nederlandske lagvenninner.
Bak duoen spurtet Kasia Niewiadoma (Polen) inn til bronse.
Skuffende norsk dag
Det norske laget satt fint med i første halvdel av rittet, men inne på den krevende Flandern-runden, hvor feltet ble tynnet ut, ble det også trøbbel for det norske laget.
Susanne Andersen satt stort sett langt fremme i feltet, godt posisjonert, men virket å ha teknisk trøbbel på et tidspunkt. Hun kom seg imidlertid tilbake, men med rundt 50 kilometer til mål var imidlertid rittet kjørt for hennes del.
Den andre gangen opp Smeysberg var det helt stopp, og feltet skled fra 23-åringen, som aldri kom seg tilbake til teten. Ifølge lagvenninne Anne Dorthe Ysland skal hun i slitt med kramper.
I frontgruppen var det kun ungjenta Ysland som satt igjen, og 19-åringen viste seg fint frem.
Dessverre ble det tungt for henne på slutten, og hun kom til slutt inn på en 47. plass, seks minutter bak vinneren, som beste norske rytter.
– Jeg er fornøyd. Jeg følte jeg gjorde et bra ritt, men gikk rett og slett på en væske- og næringssmell. Jeg mistet på alle landingene. Da vi kom inn på de lokale rundene hadde jeg bare fått tre flasker og da hadde vi syklet langt over ti mil. Jeg hadde ingenting å kjøre med, fortalte Ysland i intervju med TV 2.
Resultater
1. Elisa Balsamo (Italia) 3:52:27 2. Marianne Vos (Nederland) +0:00 3. Kasia Niewiadoma (Polen) +0:01 4. Kata Blanka Vas (Ungarn) +0:01 5. Arlenis Sierra (Cuba) +0:01 6. Alison Jackson (Canada) +0:01 7. Demi Vollering (Nederland) +0:01 8. Cecilie Uttrup Ludwig (Danmark) +0:01 9. Lisa Brennauer (Tyskland) +0:01 10. Coryn Rivera (USA) +0:01 ... 47. Anne Dorthe Ysland (Norge) +6:23 76. Susanne Andersen (Norge) +9:13 79. Ingvill Gåskjenn (Norge) +9:13 81. Stine Borgli (Norge) +9:13 84. Katrine Aalerud (Norge) +9:13 DNF Emilie Moberg (Norge)
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Landevei,
Terrengsykkel, UTE, Klatring, Fri Flyt og Jeger sine nettsider, app og e-magasin.
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
2 utgaver av Fri Flyt Magasin
12 måneder
50%
rabatt
Digital tilgang til 6 nettsider
8 utgaver av Fri Flyt Magasin
Betal smartere med Klarna.
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.
Landevei.no er best på sykler, sykkelkultur og sykkelopplevelser. Landevei.no er et univers fylt av lidenskap og lidelse for serpentinsvinger, brostein, sidevind og god kaffe. Er du syklist, vil du forstå.