PODIET: Tadej Pogacar vant årets Tour de France foran Jonas Vingegaard og Richard Carapaz. Foto: Cor Vos
Lesetid: 16 minutter
En uforglemmelig Tour de France er over. Den 108. utgaven av rittet vil bli husket for Tadej Pogacars dominans, Mark Cavendish' sitt spektakulære comeback, sensasjonen Jonas Vingegaard og Wout van Aerts ufattelige allsidighet.
Men hvem har gjort seg fortjent til plassen i Tour de France og ikke? Landevei har vurdert alle lagene i årets ritt og gitt dem en dom.
Under følger Landeveis vurdering av lagene, fra topp til bunn.
Team Jumbo Visma
Etappeseire: 4 Beste sammenlagtplassering: Jonas Vingegaard, 2. plass i sammendraget Trøyer: Ingen Lagkonkurransen: 3. plass
De kom for å vinne rittet sammenlagt, en plan som raskt ble avlyst da Primoz Roglic veltet. Til slutt brøt han, og det gjorde Robert Gesink, Steven Kruijswijk og Tony Martin også.
Wout van Aert virkelig vært enestående ved å vinne etappen som gikk to ganger over Mont Ventoux, den siste, 30 kilometer lange tempoen, samt den avsluttende etappen på Champs-Élysées. En helt utrolig bragd av belgieren.
Vi fikk også se Sepp Kuss vinne en etappe, etter å ha fremstått som den mest lojale og solide hjelperytteren i fjellene, uansett lag.
Karakter: 6
GLITRENDE: Jonas Vingegaards angrep på Mont Ventoux fikk sykkelverden til å eksplodere i ekstase. Foto: Cor Vos
...
UAE Team Emirates
Etappeseire: 3 Beste sammenlagtplassering: 1. plass, Tadej Pogacar Trøyer: Gul, hvit og prikketrøye Lagkonkurransen: 10. plass
UAE kom til Tour de France for å vinne rittet sammenlagt med Tadej Pogacar, noe de også gjør til gagns. De ble beskyldt for å ha et for svakt lag, som ikke hadde mulighet til å hjelpe til i fjellene, men hvor sterke har egentlig de andre vært?
Laget virket litt shaky i den første uken av Touren, men hevet seg virkelig utover i rittet og forsvarte trøyen mesterlig. Vi har også kunnet glede oss over Vegard Stake Laengens monsterjobbing i front av feltet, dag ut og dag inn.
Kjøringen hans har fått bred internasjonal oppmerksomhet, og «Stakan» får garantert oppjustert lønna si etter dette rittet.
Selvsagt blir det toppkarakter på UAE Team Emirates.
Karakter: 6
NUMMER TO: Tadej Pogacar tok sin andre Tour de France-seier på rad. Foto: Cor Vos
...
Bahrain-Victorious
Etappeseire: 3 Beste sammenlagtplassering: 9. plass, Pello Bilbao Trøyer: Ingen Lagkonkurransen: 1. plass
Dylan Teuns vinner også på fantastisk vis på etappen til Le Grand-Bornand. Sonny Colbrelli kjemper i poengkonkurransen, mens Wout Poels gjør det samme i klatrekonkurransen.
Samtidig sikrer Pello Bilbao en topp-ti-plassering i sammendraget, og laget vinner også lagkonkurransen. Bunnsolid lagarbeid fra ende til annen, som dessverre får noen skyer hengende over seg, etter politirazziaen i Tourens siste uke.
Karakter: 6
HYSJET: Matej Mohoric sendte en klar beskjed til kritikerne da han vant den 19. etappen. Foto: Cor Vos
...
Deceuninck – Quick-Step
Etappeseire: 5 Beste sammenlagtplassering: 12. plass, Mattia Cattaneo Trøyer: Grønn trøye Lagkonkurransen: 11. plass
Rett og slett en ellevill Tour de France. Starter med en overlegen etappeseier til Julian Alaphilippe i den tøffe bakkeavslutningen i Landerneau, og sitter i gul trøye på den andre etappen.
Alaphilippe er i brudd en rekke ganger og jakter en andre etappeseier, men lykkes ikke helt. Laget er med på det meste som skjer i rittet, og har Mattia Cattaneo som kjører veldig aktivt i brudd italieneren tar en solid tolvteplass i sammendraget.
Laget vinner også den grønne trøyen med Cavendish.
Karakter: 6
TÅREVÅTT: Mark Cavendish kunne nesten ikke tro det da han vant for første gang på fem år i Tour de France. Foto: Cor Vos
...
AG2R Citroën
Etappeseire: 1 Beste sammenlagtplassering: 4. plass, Ben O’Connor Trøyer: Ingen Lagkonkurransen: 5. plass
Det franske laget var i mange år sentrert rundt Romain Bardet, men etter hans overgang til Team DSM har laget lagt litt om, og det har gitt muligheten for flere å skinne.
Laget tok én etappeseier i fjorårets Tour, og fortsetter med det samme i år. Ben O’Connor tok en utrolig sterk etappeseier på den niende etappen til Tignes, hvor han vant fra brudd og samtidig kjørte seg inn igjen i sammendraget.
Den 25 år gamle australieren viste også at han har et bra potensial i Grand Tours når han sto løpet ut og sikret laget en sterk fjerdeplass i sammendraget.
Aurélien Paret-Peintre viser også at han kan vokse inn i en rolle som etappevinner eller sammenlagtrytter i Touren. Nummer 15 sammenlagt og syvendemann på den tøffe fjelletappen til Le Grand-Bornand.
Dorian Godon har vist seg fint frem i flere brudd, mens lagets mest rutinerte, Greg Van Avermaet og Oliver Naesen, strevet med å få resultater. Viste styrke en rekke ganger og satt i gode posisjoner, men ikke med i avgjørende situasjoner. Benoît Cosnefroy var også skuffende.
Karakter: 5
ETAPPESEIER: Ben O'Connor tok en strålende etappeseier på den regnfulle etappen til Tignes. Foto: Cor Vos
...
Alpecin-Fenix
Etappeseire: 2 Beste sammenlagtplassering: 29. plass, Xandro Meurisse Trøyer: Ingen Lagkonkurransen: 20. plass
Laget har selvsagt en av verdens aller beste sykkelryttere i Mathieu van der Poel, men som et ProTeam kan man ikke si annet enn at de har hatt en helt ellevill Tour de France.
Van der Poel skuffet litt på den første etappen, men slo tilbake på vanvittig vis på Mûr-de-Bretagne, hvor han tok både etappeseier og gul trøye, og hedret bestefar Raymond Poulidor på rørende vis.
Deretter følger Tim Merlier opp med spurtseier på kaosetappen til Pontivy. Videre forsvarer Van der Poel seg mesterlig og holder den gule trøyen i seks dager, før han mister den til Le Grand-Bornand.
Det kunne nok blitt enda flere etappeseire dersom Van der Poel ikke hadde stått av for å lade opp til OL, og laget burde nok også latt Merlier spurte på flere etapper, i stedet for Jasper Philipsen.
Karakter: 5
RÅSTERK DEBUT: Allerede i sitt første Tour de France kunne Mathieu van der Poel ikle seg den gule trøyen på seks etapper. Foto: Cor Vos
...
Bora-hansgrohe
Etappeseire: 2 Beste sammenlagtplassering: 5. plass, Wilco Kelderman Trøyer: Ingen Lagkonkurransen: 6. plass
Som alltid er det selvsagt store forventninger til Peter Sagan, selv om han ikke er helt på det dominante nivået han en gang var. Det blir imidlertid tøft når han velter allerede på den tredje etappen, og etter etappe elleve må han stå av med kneproblemer.
Men som Bahrain-Victorious omstiller det tyske laget, og leverer en helt fantastisk avslutning på rittet.
Allerede på den tolvte etappen, dagen Sagan ikke starter, kliner Nils Politt til med en rå soloseier fra brudd. Patrick Konrad følger opp med å gjøre det samme på 16. etappen, og sikrer lagets andre etappeseier.
Samtidig gjør Wilco Kelderman sitt klart beste Tour de France, og følger opp tredjeplassen fra Giro d’Italia i fjor med å bli nummer fem sammenlagt i Frankrike.
I innledningen av rittet gjør også Ide Schelling en fin profil i brudd, og sitter noen dager i klatretrøyen.
Karakter: 5
JUBELSCENER: Nils Politt var overlykkelig etter karrierens største triumf. Foto: Cor Vos
...
Trek-Segafredo
Etappeseire: 1 Beste sammenlagtplassering: Bauke Mollema, 20. plass Trøyer: Ingen Lagkonkurransen: 7. plass
Det amerikanske laget kom inn med mange kjente navn på lista, men felles for alle sammen må sies å være at de kan vinne, ikke at de garantert vinner. Vincenzo Nibali, verdensmester fra 2019 Mads Pedersen, Bauke Mollema og Kenny Elissonde havner i denne kategorien, mens Jasper Stuyven var den mange stilte mer krav til.
Trek-Segafredo har vist seg aktive hele Tour de France. De har lykkes å få en etappeseier, Bauke Mollema vant den 14. etappen, etter å ha turt å støte langt fra mål.
Vi må bare berømme girprodusenten SRAM for å bruke seieren til sin fordel på nettet, i en massiv selvironisering over kvaliteten på utstyret. Bauke Mollema er kjent for å ha skreket «Fucking SRAM» under Giro d'Italia for noen år siden, da giret ikke virket – til glede for kameramotorsykkelen som tilfeldigvis var der akkurat da.
Mollema har sammen med Edward Theuns blitt kåret til dagens mest offensive rytter, og laget står til terningkast fire. Vi kunne ønsket oss litt mer.
Terningkast: 4
BAUKEFAR: Bunnsolid som alltid, Bauke Mollema. Foto: Cor Vos
...
Ineos Grenadiers
Etappeseire: Ingen Beste etappeplassering: 3. plass, Richard Carapaz Beste sammenlagtplassering: 3. plass, Richard Carapaz Trøyer: Ingen Lagkonkurransen: 4. plass
Ender opp med en tredjeplass i sammendraget til Richard Carapaz, etter å ha vært helt utenfor topp-ti i fjorårets ritt, men laget har skuffet stort.
Det britiske storlaget kommer inn i Touren med det klart sterkeste laget, men klarer aldri å få utnyttet det.
Selvsagt noen tilfeldigheter som spiller inn, som at Geraint Thomas velter på den tredje etappen og aldri helt er seg selv igjen, men laget truer aldri Carapaz på noen måte.
Ei heller når sammendraget er satt seg ordentlig, forsøker de å sende sterke ryttere som Michal Kwiatkowski eller Jonathan Castroviejo i brudd for å forsøke å vinne en etappe, men tauer i stedet feltet på kjent vis.
På den 15. etappen i Andorra så vi tendenser til at laget skulle forsøke å legge press på Carapaz, med Castroviejo og Van Baarle i brudd, men det kommer aldri noe ordentlig angrep på Port d’Envalira, og Ineos får aldri ordentlig utnyttet de to rytterne de hadde foran.
Overhodet ikke noen imponerende prestasjon av Ineos.
Terningkast: 3
FORSØKTE: Richard Carapaz ga det noen forsøk i Pyreneene, men lykkes ikke. Foto: Cor Vos
...
Movistar
Etappeseire: Ingen Beste etappeplassering: 2. plass, Imanol Erviti og Alejandro Valverde Beste sammenlagtplassering: 6. plass, Enric Mas Trøyer: Ingen Lagkonkurransen: 9. plass
Vi har brukt deler av ferien til å se dokumentaren om Movistar som ligger på Netflix. Der får vi raskt et innblikk i hvorfor laget sykler som ... bare Movistar kan.
Det skal sies at Movistar hadde maks uflaks som mistet Marc Soler etter dag én, men de har fortsatt sittet igjen med Miguel Ángel López. «Superman» vant en av de hardeste etappene i 2020, men i år var han ikke i nærheten av å vise noe av det samme.
Laget har ingen etappeseire, de har aldri båret en trøye og ingen av rytterne er blitt kåret til dagens mest aggressive rytter. Enric Mas’ sjetteplass i sammendraget er et sterkt resultat, men se på stallen til Movistar da. Dette burde være mulig å få til noe bedre med.
De har også vært langt unna å vinne lagkonkurransen sammenlagt, noe de ellers legger sin ære i å gjøre.
Terningkast: 3
NADA MAS: Enric Mas ble nummer fem i fjorårets Tour, og falt ned en plass i årets ritt. Foto: Cor Vos
...
Astana – Premier-Tech
Etappeseire: Ingen Beste etappeplassering: 2. plass, Ion Izaguirre Beste sammenlagtplassering: 7. plass, Alexey Lutsenko Trøyer: Ingen Lagkonkurransen: 8. plass
Jakob Fuglsang har OL i Tokyo som sitt store mål, men ingenting tyder på at dansken kommer til å fly der, for i Touren var han fullstendig ute av det.
Omar Fraile var tidvis ursterk, men lykkes ikke med å ta noen etappeseier. Ion Izaguirre gjør en veldig bra etappe til Le Grand-Bornand, og kun Dylan Teuns er sterkere.
Lagets lyspunkt er at Alexey Lutsenko står relativt bra ut rittet og sikret en topp-ti-plassering i sammendraget, men ellers er det lite å skrive hjem om.
Terningkast: 3
SOLID: Oppløftende prestasjon av Alexey Lutsenko i Touren. Foto: Cor Vos
...
EF Education-Nippo
Etappeseire: Ingen Beste etappeplassering: 3. plass, Sergio Higuita og Magnus Cort Beste sammenlagtplassering: 10. plass, Rigoberto Urán Trøyer: Ingen Lagkonkurransen: 2. plass
Rigoberto Urán så lenge ut som en klar utfordrer for Jonas Vingegaard og Richard Carapaz om de to siste podieplassene, og colombianeren lå lenge på annenplass.
På de to siste fjelletappene i Pyreneene falt han imidlertid helt igjennom og tapte mye tid, og klarer bare en tiendeplass. En stor skuffelse for både ham selv og laget, etter at han hadde sett bunnsolid ut så langt i rittet.
Da sitter dessverre laget igjen med veldig lite, annen enn en topp-ti-plassering og annenplass i lagkonkurransen, med Urán, Ruben Guerreiro og Sergio Higuita alle innenfor de 30 beste.
Higuita var i en rekke brudd og hadde muligheten til å vinne mer enn en gang, blant annet på den niende etappen til Tignes, men sprakk voldsomt i den siste klatringen.
Med Uráns sprekk i Pyreneene er det dessverre en ganske tynn Tour for laget.
Terningkast: 3
HOLDT IKKE HELE VEIEN: I den siste uken røynet det voldsomt på for Rigoberto Urán. Foto: Cor Vos
...
Cofidis
Etappeseire: Ingen Beste etappeplassering: 2. plass, Christophe Laporte Beste sammenlagtplassering: 8. plass, Guillaume Martin Trøyer: Ingen Lagkonkurransen: 14. plass
Christophe Laporte er et stykke unna i massespurtene, men er nær etappeseier på etappe 19. Dessverre hadde Matej Mohoric gått solo.
Sammenlagthåpet Guillaume Martin kriger seg til en åttendeplass i sammendraget, og det er solid, men det kommer litt på nåde og tilfeldigheter, all den tid det hovedsakelig skjer fordi han går i brudd etter å ha havnet bakpå flere ganger.
Som vanlig er lagets velkjente trøye mye å se i brudd, med for eksempel Pierre-Luc Périchon, men ikke noe voldsomt å rope hurra for. En Tour helt på det jevne for det franske laget.
Terningkast: 3
KJEMPET: Guillaume Martin ga seg aldri, og det holdt til karrierens beste sammenlagtplassering i Touren. Foto: Cor Vos
...
Israel Start-Up Nation
Etappeseire: Ingen Beste etappeplassering: 3. plass, Michael Woods Beste sammenlagtplassering: 40. plass, Dan Martin Trøyer: Ingen Lagkonkurransen: 19. plass
Israelerne er et av de mest pengesterke lagene i proffsirkuset, men stallen deres gjenspeiler ikke helt budsjett og resultatmål.
Ingen hadde regnet med at Chris Froome skulle stå opp fra de døde og vinne rittet sammenlagt, men at han skulle sitte sammen med Mark Cavendish i gruppettoen på flere av etappene hadde ingen riktig regnet med.
Det vi husker best fra årets Tour de France er André Greipels taktiske råd til venn og treningskamerat Nils Politt (Bora-Hansgrohe) under den 12. etappen. Politt vant til slutt, og det første Greipel spurte om over mål var «hvordan gikk det med Politt».
Vi husker også hvordan Michael Woods tidvis kjørte i fjellene, det var sterkt nok til å bære klatretrøyen på en etappe.
Michael Woods tredjeplass på den 17. etappen er det resultatmessige høydepunktet for Israel Start-Up Nation. De er nødt til å prestere bedre skal de forsvare pengebruken.
Terningkast: 3
I POLKATRØYEN: Michael Woods hadde noen dager i klatretrøyen, men var til slutt sjanseløs. Foto: Cor Vos
...
Groupama-FDJ
Etappeseire: Ingen Beste etappeplassering: 2. plass, Stefan Küng Beste sammenlagtplassering: 11. plass, David Gaudu Trøyer: Ingen Lagkonkurransen: 13. plass
Det tradisjonsrike franske laget skal ha for innsatsen i årets Tour, men de sitter dessverre igjen med veldig lite.
De kunne hatt en strålende etappeseier til Stefan Küng på tempoen på den femte etappen, men dessverre var Tadej Pogacar på et annet nivå i årets Tour, og det ble den sure annenplassen. På den siste tempoen på 20. etappen ble det en sprekk på sveitseren, som gjorde at seierssjansen glapp.
Sammenlagthåpet David Gaudu greit an inn til Mont Ventoux-etappen, hvor han ble slått ut av mageproblemer. Kom sterkt tilbake i den siste uken, og etter sterk innsats i brudd blir han nummer elleve sammenlagt.
Kjørte svært sterkt på de to siste etappene og tok blant annet en imponerende fjerdeplass på Col du Portet.
Terningkast: 2
HELTEMODIG: David Gaudu ga aldri opp, men det ble likevel en Tour langt under forventningene for Marc Madiots menn. Foto: Cor Vos
...
Intermarché - Wanty-Gobert
Etappeseire: Ingen Beste etappeplassering: 5. plass, Danny van Poppel Beste sammenlagtplassering: 14. plass, Louis Meintjes Trøyer: Ingen Lagkonkurransen: 15. Plass
Det aller mest spennende med det belgiske laget i denne utgaven av Tour de France har vært å høre om alle overgangsryktene knyttet til neste års stall. Flere store navn er ventet dit, angivelig både Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm. Neste år har laget flere sponsorer og investorer, og det kan virke som det er først fra 2022 alt skal skje.
I årets Tour de France har de vært usynlige, utover å være representert i brudd.
I Giro d'Italia tok Taco van der Horn en tårevåt soloseier, men i Tour de France ble det som med et annet suksesslag fra Giro d'Italia, Qhubeka-NextHash.
De var ikke synlige i Tour de France.
Terningkast: 2
ANONYME: Ingen stor Tour de France fra Louis Meintjes og Intermarché - Wanty-Gobert. Foto: Cor Vos
...
Arkéa-Samsic
Etappeseire: Ingen Beste etappeplassering: 2. plass, Nacer Bouhanni Beste sammenlagtplassering: 28. plass, Nairo Quintana Trøyer: Ingen Lagkonkurransen: 18. plass
Nacer Bouhanni gjør noen gode spurter og er på podiet tre ganger, men velter utover i rittet og må stå av på den 15. etappen.
Warren Barguil velter også ut, men inntil det skjer på den 13. etappen, er franskmannen en skygge av seg selv.
Nairo Quintana er også langt unna nivået han en gang var på. Colombianeren var i posisjon til å vinne i Tignes, men falt fullstendig igjennom.
31-åringen prøvde på mange etapper, og kjørte veldig aktivt og gjorde en fin profil sånn sett, men mangler rett og slett nivået til å vinne etapper. Gjorde også et forsøk i klatrekonkurransen, men var rimelig sjanseløs og ender som nummer fem der.
En tøff Tour for laget, som avslutter med bare tre mann.
Terningkast: 2
PÅ OFFENSIVEN: Nairo Quintana angrep mye, men det endte resultatløst. Foto: Cor Vos
...
Qhubeka Nexthash
Etappeseire: Ingen Beste etappeplassering: 10. plass, Max Walscheid Beste sammenlagtplassering: 21. plass, Sergio Henao Trøyer: Ingen Lagkonkurransen: 21. plass
Alle selvutnevnte sykkelkåsører har harselert med Qhubeka, noen må jo være det dårligste laget i World Touren også. Etter så vidt å ha blitt redde fra konkurs før starten av sesongen, fikk de til Tour de France også inn en ny navnesponsor – kryptovalutaselskapet Nexthash.
I Giro d’Italia så det jo riktig så bra ut, der hentet de hjem to etappeseire.
Var det et nytt Qhubeka-lag vi skulle si i Tour de France 2021?
Nei, det kan vi ikke si det var. Borte var energien fra Italia, Campenaerts måtte til slutt stå av, og det vi husker fra TV-ruta var Sergio Henao. Han var ofte i velt. Gud som vi ønsker denne underdogen snart får ut litt av potensialet.
Terningkast: 2
MYE I BAKKEN: Sergio Henao var i bakken mer enn én gang i løpet av Tourens tre uker. Foto: Cor Vos
...
Lotto-Soudal
Etappeseire: Ingen Beste etappeplassering: 3. plass, Harry Sweeny Beste sammenlagtplassering: 65. plass, Brent Van Moer Trøyer: Ingen Lagkonkurransen: 23. plass
Det har gått hardt ut over Lotto-Soudal i årets Tour de France. Caleb Ewans grusomme sorti på den tredje etappen var et hardt slag for laget, han skulle være deres seiersmaskin i rittet.
I tillegg var planen å bruke meritterte og erfarne ryttere som Thomas De Gendt og Philippe Gilbert til eksempelvis brudd, men ingen av de to gamle storhetene har vist seg i spesielt god form. I tillegg veltet også bruddsterke Roger Kluge ut av rittet.
Det beste vi sitter igjen med fra det erkebelgiske laget er Brent Van Moer. 23-åringen har vist seg som en mann for fremtiden. Han har kjørt aktivt og vist seg frem i brudd flere ganger.
NÆR STOR SEIER: Kun noen hundre meter skilte Brent Van Moer fra å snyte Mark Cavendish for sin første etappeseier på fem år. Foto: Cor Vos
...
Team BikeExchange
Etappeseire: Ingen Beste etappeplassering: 2. plass, Michael Matthews Beste sammenlagtplassering: 13. plass, Esteban Chaves Trøyer: Ingen Lagkonkurransen: 22. plass
Amund Grøndahl Jansen ødela Tour de France allerede etter 150 kilometer, da han var en av mange som dundret i bakken på grunn av den overivrige tilskueren på 1. etappe. Det tok riktignok 15 etapper før Amund ga seg, og innen da hadde også Lucas Hamilton og Simon Yates gitt seg. Sistnevnte hadde planer om etappeseire, men det ble det altså ikke noe av.
Laget hadde nok ambisjoner om langt mer enn det de har fått til, for når alt skal oppsummeres har de faktisk ikke et eneste resultat. Michael Matthews annenplass fra den første etappen er alt de sitter igjen med, i tillegg til å ha vært med i diverse brudd.
Terningkast: 2
SEIGT: Amund Grøndahl Jansen (bakerst) fikk en strevsom Tour de France, etter velten på den 1. etappen. Foto: Cor Vos
...
Team DSM
Etappeseire: Ingen Beste etappeplassering: 3. plass, Casper Pedersen Beste sammenlagtplassering: 45. plass, Mark Donovan Trøyer: Ingen Lagkonkurransen: 16. plass
Team DSM ser mer og mer ut som et lag der grunnmuren er i ferd med å forvitre. Flere toppryttere har etter kort tid i laget ønsket seg vekk fra DSM, og før sesongen i år så vi Marc Hirschi brått forsvinne til UAE.
I morges kunne vi lese i belgiske medier at det er langt flere ryttere som ønsker seg vekk fra laget. De klager på dårlig organisering av laget og en overkontrollerende ledelse.
Noe må ha vært galt i Tour de France i år også, for laget har ikke vært videre synlig, selv om de har navn som Tiesj Benoot, Søren Kragh Andersen, Nils Eekhoff og Cees Bool i stallen.
Både Andersen og Benoot måtte bryte etter velt, urettferdig nok. Casper Pedersens tredjeplass fra den siste fellesstartetappen er det eneste lyspunktet i år.
Terningkast: 2
ETT SEKUND: Søren Kragh Andersen kriget seg til mål på Mont Ventoux-etappen, hvor han bare var ett sekund unna å bli sendt hjem. Foto: Cor Vos
...
Total Energies
Etappeseire: Ingen Beste plassering: 9. plass, Anthony Turgis Beste sammenlagtplassering: Christian Rodriguez, 47. plass Trøyer: Ingen Lagkonkurransen: 17. plass
De kom til Touren med nye drakter, selvfølgelig invitert av ASO. Franske lag i annendivisjon har historisk sett hatt frikort til Tour de France. Så hva kunne de få til? Mye? Lite?
Laget kom til Tour de France for å være med i brudd, og eventuelt vinne derfra. De har kommet seg med i brudd, men det har harket hele veien. Som for eksempel på den syvende etappen, der til slutt 29 stykker kommer av gårde, uten at TotalEnergies er med.
Noen mil før mål setter plutselig laget seg opp i front og gir bånn gass, selv om det er umulig å kjøre inn bruddet, og alle som ser på TV tenker «hva søren holder de på med?». Pierre Latour hadde en bra start med tanke på sammendraget, men forsvant raskt ut. Deretter kjørte han tidvis hodeløst, og kastet bort potensielle muligheter for toppresultater.
RØYK UT: En blytung dag i Andorra sendt Edvald Boasson-Hagen hjem fra Tour de France i sjokk. Foto: TotalEnergies
Allerede abonnent?
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Landevei,
Terrengsykkel, UTE, Klatring, Fri Flyt og Jeger sine nettsider og e-magasin.
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
8 utgaver av Fri Flyt Magasin
99,-
per måned
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
2 utgaver av Fri Flyt Magasin
119,-
per måned
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
139,-
per måned
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.
Landevei.no er best på sykler, sykkelkultur og sykkelopplevelser. Landevei.no er et univers fylt av lidenskap og lidelse for serpentinsvinger, brostein, sidevind og god kaffe. Er du syklist, vil du forstå.