Alexander Kristoff – Team Katusha – Norge
Det norske håpet i massespurtene. Alexander har over de siste årene rukket å bli en merittert rytter og en anerkjent spurter i feltet. Han mangler kanskje den store toppfarten sammenlignet med de rendyrkede spurterne, men kompenserer med en stor fightervilje og enorm motor.
Team Katusha satser på nordmannen i spurtene, men det er usikkert hvor mye de klarer å bidra. Opptrekkene har så langt denne sesongen ikke vært det helt store å skryte av, men tidvis glimter det russiske laget til med kanonopptrekk for Alex.
Kristoff har derimot vist at han ikke er helt avhengig av et godt opptrekk for å inkassere seiere. Grunnet nordmannnens fysikk forventer vi at han blir sterkere og sterkere i massespurtene utover i Touren, sammenlignet med konkurrentene.
Peter Sagan – Tinkoff - Slovenia
Slik som det er har blitt, er Peter Sagan den store favoritten til å vinne den grønne trøya. Dette er ikke fordi han er en overlegen spurter, men heller fordi han sitter med på etapper der ingen andre spurtere klarer å følge.
Selv om arrangøren har prøvd å gjøre det vanskligere for Sagan, har han vunnet den grønne trøya i de fire siste utgavene av Tour de France. Det overrasker oss stort om han ikke gjør det i år og. Som spurter er han ikke blant de aller raskeste, men avslutter stort sett blant de fem beste i de flate massespurtene.
I fjor vant den regjerende verdensmesteren ingen etapper i Tour de France, og endte istedenfor opp med en hel haug av andreplasser. I år kommer han til å være sulten på å vise fram regnbuetrøya, og vi spår flere etappeseiere til den allsidige slovaken.
Mark Cavendish – Team Dimention Data – Storbritania
Den gamle spurtkongen er fortsatt rask og har flere seiere så langt i år. Hans store drøm er å ikle seg den gule trøya og Cavendish har utalt at han vil gi alt på den første etappen. Med alderen har noe av råskapen forsvunnet. Dette har ført til at Cavendish har blitt en mer ryddig spurter, men samtidig tar han ikke de samme risikoene som før.
Mark Cavendish har et solid lag i ryggen, og Team Dimention Data er utelukkende i Tour de France for å kjempe om etappeseiere. Edvald Boasson Hagen blir en viktig brikke i opptrekket til Cavendish. Kombinasjonen av Edvald i kanonform og en motivert Cavendish kan resultere i mange triumfer for det Sør-Afrikanske laget.
RIVALER: Det blir flere dueller mellom Mark Cavendish og Marcel Kittel i årets Tour de France. Foto: Cor Vos
John Degenkolb – Team Giant Alpecin - Tyskland
John Degenkolb fikk hele vårsesongen spolert da han ble påkjørt av en bil under trening i januar. Tyskeren har derimot kommet sterkt tilbake og viste i Tour of California i mai at han for alvor kan blande seg inn i massespurtene igjen.
Degenkolb er kanskje ikke et aller raskeste på de flate massespurtene, men han er allsidig, og tross størrelsen er han ganske god på kuperte etapper. Grunnet allsidigheten kan han fort utfordre Peter Sagan om den grønne trøya.
Andre Greipel – Lotto-Soudal – Tyskland
Gorillaen har modnet som spurter de siste årene og er nå en rytter som ofte er å se øverst på seierspallen. Greipel ble nylig tysk mester og vil bli synlig i feltet i sin tyske mesterskapstrøye.
Tyskeren har hele Lotto-Soudal i ryggen og vil få den hjelpen han trenger i massespurtene. I rene spurtdueller er han blant feltes aller raskeste og er han i god posisjon 200 meter fra mål er han vanskelig å passere.
Svakheten til Greipel er at han ikke er veldig smidig, og får ofte litt posisjoneringstrøbbel i hektiske finaler. Selv om han fort kan vinne mange etapper, er han for svak på de kuperte etappene til å være med å kjempe om den grønne trøya.
Bryan Coquard - Direct Energie - Frankrike
Nå som som Nacer Bouhanni er ute etter en slosskamp før det franske mesterskapet blir Bryan Coquard det eneste franske håpet i massespurtene. Den lille franskmannen har vært i strålende form så lang denne sesongen og vunnet mange massespurter.
I Tour de France-sammenheng har ikke Coquard fått det helt til, men var nære å få en etappeseier på Champs-Elysèes i fjor da han utfordret Andre Greipel helt til målstreken i Paris. Direct Energie ønsker å vise seg fram på hjemmebane og Bryan kan være helt sikker på at han har laget i ryggen under Touren.
THE BOSS: Tidvis kan Peter Sagan minne mer om en rockestjerne enn en syklist, men han lar også beina tale for seg. Foto: Cor Vos.
Marcel Kittel – Etixx-Quickstep – Tyskland
Etter en trøblete fjorårs-sesong er Marcel Kittel tilbake i toppen. Han byttet lag og sykler i år for Etixx-Quickstep. Marcel er kanskje den spurteren med aller høyest toppfart, og vant to etapper i Giro d'Italia tidligere i år.
Laget hans er vant til å bistå spurtere, og med landsmann Tony Martin med på opptrekkstoget, burde det være store muligheter å få Kittel i posisjon før spurten. De siste to gangene Tour de France har åpnet med en fellesstart har Kittel vunnet åpningsetappen, og er en av de store favorittene til å vinne den første etappen i år og.
Michael Matthews – ORICA-BikeExchange - Australia
Matthews er en atypisk spurter. Han er langt fra den raskeste i feltet, men er ofte å se topp 10 i massespurter. Michael sin stor styrke er allsidigheten, og australieneren er ofte å se langt framme i feltet, selv på fjelletapper.
Kuperte etapper er Matthews sin store styrke. Som ryttertype kan han minne litt om Peter Sagan. Derfor tror vi at Michael Matthews kan være en utfordrer til den grønne trøyen.
Den store styrken til ORICA-BikeExchange er at de har tre-fire ryttere som alle kan være med å spurte. Dette kan bli et problem for Michael Matthews, ettersom noen dårlige prestasjoner i starten av Touren kan skyve han bakover i køen. Alikevel har vi store forventinger til at Matthews vinner en etappe under årets Tour de France.