– Det var bare skade skade på skade. De siste tre årene kjørte jeg ikke én eneste konkurranse. På et tidspunkt må en begynne å prestere og levere resultater. Det var et tøft valg, men når tilbudet fra Coop-Repsol kom, følte jeg det var ment to be. At jeg kanskje heller skulle gå over til sykkel, forteller han til Landevei.
Bakke Christophersen (født i 2001) startet med triatlon da han var 13 år og ble en del av triatlonlandslaget som 16-åring.
Der har han trent og reist verden rundt med meritterte profiler som blant andre den olympiske mesteren Kristian Blummenfelt og verdensmester Gustav Iden.
Selv sier Bakke Christophersen at han holdt et veldig høyt nivå på trening, men aldri fikk ut det han virkelig var god for i konkurranse grunnet skadene.
– Det var jeg og noen andre som skulle ta steget opp og ta over for Kristian og Gustav, forteller han.
– Skummelt å gå til noe helt ukjent
Etter at Team Coop-Repsol ble reddet i siste liten i fjor høst, ble Bakke Christophersen én av ti ryttere som fikk kontrakt med det norske kontinentallaget.
Erfaringen hans fra landeveissykling foran årets sesong begrenser seg til norgescuper og NM, hvor han har konkurrert for Tønsberg CK.
– Jeg ble skadet før sesongen i fjor, så da var jeg med på NM, Tour te Fjells og noen norgescuper, men det var egentlig bare for å få tiden til å gå litt, mens jeg ventet på at skaden skulle gå over. Da var jeg veldig i tvil om hva jeg skulle gjøre, for jeg følte det ble gøyere og gøyere. Jeg ble raskt bedre, så når høsten kom visste jeg at jeg måtte ta et valg. Slutte med idrett, eller prøve meg på sykkel.
– Hvordan var det å forlate alt det du hadde kjent gjennom så mange år?
– Landslaget i triatlon er jo kjent som verdens beste landslag. En har jo Blummenfelt, olympisk mester og verdensmester, og så er du en del av det systemet og alt ligger til rette for at du kan bli like god, da er det veldig skummelt å gå til noe helt ukjent, forteller han – og legger til:
– Da er det ekstremt deilig å få bekreftet at valget var riktig, sier han med henvisning til triumfen på Rhodos.
Selv om han er ute av triatlonlandslaget, så har han beholdt treneren sin, landslagstrener Alexander Broberg Skeltved.
Senere i vår drar han på en måneds høydesamling i Sierra Nevada, når triatlonlandslaget også er der.
– Det er fjerde gangen jeg skal opp i Sierra Nevada. Triatlonlandslaget er veldig gode på trening og forskning, så jeg prøver å videreføre det jeg kan inn i Team Coop-Repsol.
Målet: Proff om to år
I den tre kilometer lange bakkeavslutningen søndag var det til slutt Bakke Christophersen og fire andre ryttere som skulle gjøre opp om seieren.
– Jeg sparte meg til han foran gikk ut for å åpne spurten. Jeg så at han var stiv og kjente at jeg var ganske fresh i beina. Da kunne jeg gå ganske lett forbi og følte jeg hadde ganske god kontroll.
– Er det kortere bakker som er din forse?
– Egentlig ikke. Jeg er ikke en helt ren klatrer, men liker bedre 10 minutter lang bakke enn 5 minutter bakke. Med tanke på at jeg har høy vo2-max, som det går mye på i en slik avslutning.
Det ser ut til å være liten tvil om at den fysiske kapasiteten er i orden hos unggutten, men han legger ikke skjul på hva det skorter på.
– At jeg ikke har så mye erfaring.
Han mener likevel at feltkjøring kommer ganske naturlig.
– Det var ikke skummelt, selv om det er dobbelt så stort felt som jeg er vant med fra norgescupen. Det som er mest annerledes er å sykle ritt, for i fjor syklet jeg for meg selv og nå på et lag.
Videre i sesongen vil han fortsette å utvikle seg, spesielt på sine svakere områder.
Og planen fremover er klokkeklar:
– Jeg har alltid sagt at jeg skal gå all in, for dette er det eneste jeg gjør. Jeg skal gi det to år nå og innen to år skal jeg være proff. Fortsette å ta stegene oppover, så det er mulig innen to år.