STERK PRESTASJON: Susanne Andersen ble nummer syv i sitt første seniormesterskap. Foto: Henrik Alpers.
Lesetid: 3 minutter
Førsteårssenioren fra Stavanger sto for mesterskapets så langt beste norske prestasjon, da hun kjørte inn som syvende beste rytter på damenes fellesstart.
Ungjentas offensivitet og prestasjoner er ikke et ukjent fenomen, men i dag overrasket hun alle - inkludert seg selv.
– Jeg greide akkurat å være med Vita (Heine, red. anm) over bakken, hun ofret seg helt for meg, hun er en stor del av min 7. plass i dag. Jeg trodde laget hadde en hårete målsetning om en topp 10 plassering, og jeg trodde ikke at jeg skulle være med å kjempe om den, forteller Susanne Andersen utenfor den norske lagbussen etter målgang.
– Laget i dag gir jeg terningkast 6, sier hun med et smil om munnen.
Og for de som måtte lure på hvor offensiv 19-åringen faktisk er:
– Meg selv? Det blir terningkast fem. Jeg mener jeg kunne vært bedre, for det er små marginer som gjør at jeg kunne vært med å kjempe om den medaljen.
Offensiv kjøring
Andersen satt godt gjemt i hovedfeltet, og var ikke synlig før hun gikk i et solobrudd med fem runder igjen. Bruddforsøket var en del av Norges offensive plan, selv om den trolig ikke resulterte i noe mer enn å mørne Andersen mer enn nødvendig.
– Taktikken var i dag var at vi skulle være aggressive. Jeg trodde jeg skulle klare å få med meg noen, for det hadde nettopp vært støting, men så endte jeg opp alene. Jeg tenkte at det kommer kanskje noen opp, men så kom bare hele feltet i stedet, forteller hun.
Likevel var det mer enn nok krefter til å være med å kjempe om de edle medaljene, i en løype man på forhånd hadde antatt at skulle være for harde for mer rendyrkede spurtere.
På vei over toppen var det vill kamp i front, men da gullvinneren Chantal Blaak fikk en stor luke på den siste milen, ble det bråstopp i forfølgergruppen. Lagvenninnen Vita Heine gjorde en mektig innsats for å holde gruppene samlet, og bidro sterkt til at feltet kom opp til forfølgergruppen igjen.
Derfra og inn var det bare for Andersen å plassere seg for en massespurt sammen med verdensstjerner som Annemiek van Vleuten, Pauline Ferrand Prevot og Anna van der Breggen.
Sistnevnte kom forøvrig på plassen bak Andersen.
– Du føler deg sterk?
– Jeg har følt meg veldig sterk de to siste ukene. Etter Lotto ( Lotto Belgium Tour, red. anm) har jeg bare følt meg bedre og bedre. Dette er den beste dagen jeg har hatt i år, så jeg er veldig fornøyd med alt. Jeg er ikke skremt av nivået, tvert i mot. Jeg var nærmere enn det jeg trodde i bakken , så jeg er veldig fornøyd.
– Helt til slutt, når ser vi deg i VM-trøyen?
– Ikke neste år, for den løypen passer meg ikke. Men jeg har satt meg 2019 som et mål. Da skal jeg være helt sikker på at jeg er der og kjemper om medalje.
Allerede abonnent?
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Landevei,
Terrengsykkel, UTE, Klatring, Fri Flyt og Jeger sine nettsider, app og e-magasin.
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
2 utgaver av Fri Flyt Magasin
12 måneder
50%
rabatt
Digital tilgang til 6 nettsider
8 utgaver av Fri Flyt Magasin
Betal smartere med Klarna.
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.
Landevei.no er best på sykler, sykkelkultur og sykkelopplevelser. Landevei.no er et univers fylt av lidenskap og lidelse for serpentinsvinger, brostein, sidevind og god kaffe. Er du syklist, vil du forstå.