Blant rytterne var det naturligvis et krav og ønske om en sunnest mulig tilnærming til mat – i tillegg til enkelte veldig rare preferanser.
– Til hvert eneste løp får vi en liste med hvem som kjører løpet, og så tenkte jeg bare åhh, Leopold Koenig. Da han var på lista måtte jeg lete etter yoghurt, oster, melk, og alt måtte være basert på geit. Og selvfølgelig, jeg måtte lage alt basert på geitemelk bare til ham, sukker han lattermildt i podcasten.
– Hadde han en vitenskapelig overbevisning?
– Hvert år fikk han for seg en ting som han skulle prøve, for å se om det hadde en forbedring i utviklingen hans – noe det selvfølgelig ikke hadde. Det er jo også en stor del av jobben hver dag som kokk, og stoppe på supermarkeder og bunkre opp. Han ble jo kalt det ene og det andre på grunn av det med den geita, sier Orre i podcasten.
– Hva da?
– Det var jo goat fu**er og alt som var. Et annet år var det også noe med farger. Jeg husker ikke riktig, men jeg tror det var at alt som var rødt var ut en sesong. Det året spiste han bare lyse kjøttprodukter, forteller Orre.
Flere av rettene Henrik Orre serverte er enkle å lage selv, og du finner dem i en av hans to kokebøker, Vélochef – Mat for trening og konkurranse, og Vélochef i Europa.
Det meste var godt likt og det var lite igjen på tallerkenen når Team Sky spiste middag, tross enkeltes ekstremt rare preferanser.
Laget hadde også ryttere i helt andre enden av skalaen, syklister som ikke brydde seg en døyt om kosthold og bare spiste det de var vant til.
Særlig en rytter trekker Orre frem, som aller helst ville ha det så enkelt som mulig, og ikke ville forholde seg til ny mat.
– Der har vi Vasil Kyrienka. Han var av den gamle skolen, og spiste gjerne bare en baguett på sykkelen. Han likte ikke riskaker for eksempel, så da gikk han heller bare tom.
PS: Alle sendingene til Radio Landevei finner du her: