Sete/setepinne: Fizik Arione R5, Canyon S27 Aero VCLS CF
Hjul/dekk: DT Swiss ARC 1400 Dicut db, Continental Grand Prix 5000/Attack 23 mm/25mm
Drivverk/bremser: Shimano Ultegra Di2
Dette plasserer den i nest siste utviklingstadium for aerosykler. Canyon Aeroad CF SL Disc 8.0 har klare aerodynamiske rammeprofiler. Spesielt buen rundt bakhjulet bærer bud om lav luftmotstand. Det integrerte styret har god fasong, men lar seg ikke justere i særlig grad.
Canyon har ikke integrert gir-ledninger og bremseslanger i styre og stem. De tilbyr også Aeroad med mekaniske gir. Det integrerte styret roper likevel på å få alt helt integrert.
Den strømlinjeformede landeveissykkelen fortjener enda ryddingere front. Forøvrig er finish og montering forbilledlig, som alltid med nettmerket Canyon.
Det er hjulene som er høydepunktet i utstyrspakka fra Canyon. DT Swiss-hjulene har 62 mm høyde på felgen, men dessverre også bare 17 mm innvendig bredde. Trenden går mot bredere felger som kan by på like god aerodynamikk, men gir mindre sidedrag.
At Canyon har valgt å utstyre Aeroad CF SL Disc 8.0 med 23 mm fordekk og 25 mm bakdekk tyder på at de har jaget tideler og enkeltwatt i vindtunnelen på bekostning av både rullemotstand og komfort. I de fleste tilfeller vil litt større dekk rulle lettere enn smale og med bedre grep i svingene.
Canyon Aeroad CF SL Disc 8.0 på veien
På veien savner vi litt polstring i front. Den stive rammen og gaffelen viderefører en del vibrasjoner og slag til det stive styreoppsettet.
Canyon Aeroad CF SL Disc 8.0 har Canyons nest dyreste karbonkonstruksjon. SLX-rammene er noe lettere.
Når vi sparker i fra på pedalene gir Canyon Aeroad CF SL Disc 8.0 kontant tilslag. Den skyter fart med breialt hjulsus og stram følelse. Ved stående sykling rumler forhjulet mye når vi vipper sideveis. De høye hjulene føles også litt trege fra side til side ved stående klatring og lett spurting.
Når vi griper i bukken og smeller til på flatene skjærer vi gjennom lufta på en overbevisende måte. Sykkelen holder godt på farten, så fremt ikke asfalten blir for grov.
På dårlig asfalt kjenner vi godt at fordekket er av det smale og lave slaget. Det slår godt og mister fort flyten over hullete veidekke. Det er plass til 28 mm dekk både foran og bak, og en oppgradering her vil gjøre underverker for flyt og komfort, uten at det vil gå utover farten på flatene med fin asfalt.
Seter er som kjent en smakssak og folks rumper er forskjellige, men vi vil påstå at Fizik Arione er et sete for de få. Liker du det? Supert! Vet du ikke, bør du være forberedt på å bytte.
Canyon Aeroad CF SL var blant de første aeroracerne med skivebremser. Den bærer preg av å ha et par år på baken nå, men er fortsatt en lynrask og effektiv sykkel, som også fungerer flott i mer kupert terreng og i lange bakker. Dekklaringen er såpass god at du kan unne deg 28 mm dekk i det daglige treningsarbeidet og i ritt på alt annet enn parkett og nystrukket fløyelsasfalt.
PASSER FOR: For deg som vil ha velprøvd tysk funksjon som fungerer i variert terreng, men best på fin asfalt. Du er trygg på å handle på nett.
Allerede abonnent?
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Landevei,
Terrengsykkel, UTE, Klatring, Fri Flyt og Jeger sine nettsider, app og e-magasin.
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
2 utgaver av Fri Flyt Magasin
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
8 utgaver av Fri Flyt Magasin
Betal smartere med Klarna.
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.
Landevei.no er best på sykler, sykkelkultur og sykkelopplevelser. Landevei.no er et univers fylt av lidenskap og lidelse for serpentinsvinger, brostein, sidevind og god kaffe. Er du syklist, vil du forstå.