Canyon har justert geometrien på Grail:On noe i forhold til standard-Grail. Den har noe mer oppreist sittestilling enn sin ikke-motoriserte søster. Dette gjør Grail:On mer egnet som tur- og pendle-verktøy enn standard-Grail som har mer aggressiv sittestilling for rask sykling på grus og asfalt.
Bosch-motoren har masse kraft og er lett å justere med knappene på displayet. Vi ønsker oss likevel Bosch sitt mer avanserte Kiox-display på sykkelen, bruksområdet og prisen til sykkelen tatt i betraktning. Kiox-computeren gir deg watt-tall fra kranken blant annet, noe som ville gjort Grail:On mer verdifull som treningsverktøy. Den enkle Purion-Computeren byr på lite informasjon om gangen.
Grail:On har stor dekklaring. Schwalbe-dekkene som står på som standard gir høy komfort, topp grep på grus og enkle stier, samtidig som de ruller bra på asfalt og fin-grus.
Utstyr
Styre/Stem: Canyon CP07 Gravelcockpit CF - double decker-styre
Sete/setepinne: Fizik Tempo Argo R3, Canyon S15 VCLS 2.0 CF
Hjul/dekk: DT Swiss HGC1400 Spline, Schwalbe G-One Bite 50 mm
Drivverk/Bremser: SRAM Force AXS 1x12 m/FSA-krank

Skal du kun sykle fort på veien bør du bytte til mer rendyrkede asfalt-dekk. Gjør du det vil sykkelen for det meste fungere som en vanlig, tung bukkestyresykkel uten motor. På flatene vil du for det meste holde hastigheter over der motoren bidrar.
Både styret, de store dekkene og den fleksible setepinnen gjør Grail:On til en veldig komfortabel sykkel. Den er en fryd å sykle på i bratte bakker med løs grus. Muligheten til store dekk gjør at Grail:On også kan brukes på stier med noe røtter og stein.

Canyon Grail:On er en dyr og eksklusiv el-racer som kan fungere til alt fra lange turer på landeveien til krevende turer på grus og på enklere stier.
I høy fart er sykkelen god å spurte med. Den føles kvikk, stram og stabil, samtidig som den er lettstyrt. Den ekstra vekten av motor og batteri gir godt feste på grusen og ekstra selvtillit utfor.
Toppmodellen som vi har testet har en ekstremt eksklusiv utstyrspakke som er med på å holde vekten relativt lav.
Det tolvdelte SRAM drivverket gir god girspredning og vi liker at Canyon har gitt oss et realt tungt toppgir med 44 tenner på kranken og 10 tenner på minste tannhjul i kassetten. Dette kommer til sin rett når vi er langt forbi motoren, men ønsker å mate på i hastigheter mellom 40 og 55 kilometer i slak utforkjøring, eller på raske flater.
