Interessert i kross? Se vår store innføring i grenen: En ABC til sykkelkross
Krossrittet i Trondheim trakk rundt 40 deltakere. Det er arrangøren godt fornøyd med.
– Det virker som det er oppgang i interessen for kross her, så vi håper jo at vi på sikt kan få til en form for cup eller serie som kan trekke ryttere ikke bare fra klubbene i Trondheim men også fra distriktet rundt byen, sier Sæter.
Topp 3 menn
1. Erik Sæter, Stiftstaden SK, 41:20
2. Vegard Løvdal, TVK, 42:19
3. Jørgen Dragsten, TVK, 44:57
Kvinner
1. Elin Grønvik, CK Victoria
2. Marie Flataas, CK Victoria, 48:44
Saken fortsetter under
Samtidig med Trønderkross i Trodnheim ble det også arrangert Bjerkekross i Oslo.
LES OGSÅ: Slik gikk krossklassikeren i hovedstaden
Til forskjell fra tidligere utgaver av Trønderkross, ble rittet i år arrangert i Nilsbyen, i en løype som var spekket med smale svinger, bratte kneiker, myr og gjørme.
– Vi har ikke noen sandgrav her i Trønderkross, men til gjengjeld har vi et myrparti som viste seg å være vel så krevende. Det var mange som måtte løpe mye i myrpartiet, så det ble et veldig interessant element, sier Kristoffer Zieba i arrangementskomitéen i Trønderkross.
Det er løypeleggeren enig i.
– Myrpartiet var litt spesielt. Det har vært frost omtrent annenhver dag her i det siste, og da blir det utfordrende. Noen steder bærer det, og andre steder synker man gjennom. Har man UCI-reglementert kross-sykkel med relativt smale dekk, slik som jeg, var det nok raskere å løpe enn å prøve å sykle. Men det som er gøy med kross er jo at man må ta slike avgjørelser selv, sier Sæter.
Prosjektleder for Nilsbyen terrengsykkelpark, Ola Resell, er imponert over hvordan arrangøren hadde utnyttet området.
– Jeg hadde nesten ikke trodd at løypa skulle bli så spennende, men med en god løypelegger som ser muligheter i stedet for begrensninger, ble det veldig bra, sier han.
Lav terskel og få krav
Det var opprinnelig satt opp to puljer i årets utgave: En sykkelkrosspulje for sykler med bukkestyre og tynne dekk, og en terrengsykkelpulje for sykler med flatt styre og brede dekk. Men da det kun var tre-fire ryttere som stilte med terrengsykkel, valgte arrangøren å slå sammen begge til en pulje.
– Vi inndelte puljene slik for å ta et steg vekk fra utstyrshysteriet. Derfor var det ikke krav om UCI-godkjent kross-sykkel, så de som ville stille med eventyrsykkel/grusracer hadde mulighet til det, forklarer Kristoffer Zieba i arrangementskomitéen i Trønderkross.
I tillegg til hovedrittet, var det også satt opp eget krossritt for barn. De kjørte sitt ritt før heatene i hovedrittet startet.
– Det var utrolig moro å se så mange ivrige unge syklister. De varierte i alder fra seks til 16 år, så de syklet litt ulikt antall runder, men det var topp innsats hele veien. Det lover bra for framtida, sier Zieba, og retter samtidig en takk til TVK for hjelp med arrangementet.
– Det hadde ikke vært mulig å gjennomføre Trønderkross uten det enorme engasjementet fra TVK.
Kommende helg er det duket for to nye runder med Norgescup. De arrangeres i Sandnes, og er siste Norgescup-helg før NM på Spikkestad 16. november og Norgescup-finalen 17. november.
LES OGSÅ:
Dette er kross-Norgescupen 2019
Slik gikk siste runde av Norgescupen