Lite er så klisjeflyt som en «kulinarisk reise», men ennå finnes det ingen bøker der reisen er av og for syklister.
LES OGSÅ: En billedreise gjennom ardennerklassikerne!
I skrivende stund er vi på Mallorca sammen med Team Sky-kokken Henrik Orre, og fotografen Patrick Engström. Orre er også godt kjent fra TV2, der han tidligere sto for kulinariske innslag under Tour de France-sendingene.
VIDEO: Derfor gjør vi det, og slik gjør du det: benbarbering
Sammen gav han og Engström i fjor ut boken «Velochef», en kokebok som tar kjente og ukjente retter og gir dem en liten sykkelhistorisk touch. Nå har duoen bestemt seg for å lage en ny bok, med den høyst temporære tittelen Velochef #2.0.
LES OGSÅ: Her kan du kjøpe Velochef, samt abonnement på Landevei
Landevei har også fått æren av å skrive deler av boken, og vil bidra til å gi boken det lidenskapelige uttrykket vi har i bladet! Vi gleder oss stort over æren!
RISKAKER: Orres riskaker er nærmest allemanseie, og alltid populære på smaksbuffetene.
DESTINASJONSBASERT
Den nye boken vil være en reise til ulike sykkeldestinasjoner i Europa, og på hvert sted vil vi kunne lese mer om matlaging basert på lokale råvarer, lokal sykkelkultur og møte ulike personligheter.
Boken vil bestå av oppskrifter som er egnet til å lages på et typisk hotellkjøkken, altså en spartansk innredet kjøkkenskuff. Dette er perfekt
I skrivende stund befinner vi oss på verdens mest populære sykkeløy, Mallorca. Så langt har vi syklet et par kjente turer med ny vri, samt vært på det store lokale matmarkedet og hanket inn store mengder sjømat.
Vi har også vært på Raphas pop-up store i Palma, der Orre har holdt foredrag om både boken, og livet i Team Skys kulisser.
Akkurat det sistnevnte er et kapittel for seg selv. Laget har faktisk sveiset diverse rammeverk for å hakke Orres riskaker i perfekte posjoner!
På søndag bærer det videre til det spanske fastlandet. Kjennere vil gjette hvor vi skal!
Henrik, Henrik og Patrick
LITEN HILSEN: Boksalg betyr selvsagt signering.