/ Sykler

VIL GÅ RETTENS VEI FOR Å FÅ SPONSORPENGER

Sportsdirektør Aike Visbeek vil gå rettens vei for å få utbetalt penger og daglig leder Espen Unaas har krav mot seg på 3 millioner kroner fra en privat långiver. Unaas hevder problemene er overdrevet og satser mot ny sesong.

Sist oppdatert: 28. oktober 2013 kl 14.43
ORDKNAPP: – Jeg har vært i gang med en rettslig prosess siden august, sier sportsdirektør Aike Visbeek i en e-post til Landevei. Her under jobb som sportsdirektør for Argos-Shimano. Foto: Cor Vos
ORDKNAPP: – Jeg har vært i gang med en rettslig prosess siden august, sier sportsdirektør Aike Visbeek i en e-post til Landevei. Her under jobb som sportsdirektør for Argos-Shimano. Foto: Cor Vos
Lesetid: 4 minutter

Det ble tidligere i uken avdekket konflikter internt i det svenskregistrerte UCI-laget Team People4you-Unaas Cycling.  Sportsdirektør i Team People4You, Aike Visbeek, bekrefter konflikten.

– Det eneste jeg kan si er at jeg venter på penger fra Unaas Cycling, og at jeg har vært i gang med een rettslig prosess siden august. Derfor kan jeg ikke kommentere saken ytterligere, skriver Visbeek i en e-post til Landevei.

I en sak på det svenske nettstedet cyclesport.se blir Unaas Cycling beskyldt for å holde tilbake penger som tilhører laget, noe den yngste av de to brødrene, Emil Unaas avviser.

UAVKLART ØKONOMI
Unaas Cycling har i følge hjemmesiden vært i drift siden 2008. I følge offentlige registere etablerte Espen Unaas har registrert enkeltmannsforetaket Unaas, etablert i november 200 og et annet enkeltmannsforetak Unaas Sport Management i august 2011. Aksjeselskapet  Unaas Cycling as står oppført med stiftelsesdato 1. juli 2012, men ble først registrert 3.oktober 2012, én uke etter at samarbeidet mellom Unaas Cycling og Visbeek Cycling ble offentligjort i en pressemelding.

Lokalavisen Smaalenene har de siste månedene hatt flere artikler om en annen side ved Unaas-brødrenes økonomiske virksomhet.

Høsten 2011 tok de de opp et lån hos forretningsmann Kåre Grøtta pålydende 2,5 millioner kroner. Pengene skulle være startkapital i deres nye aksjeselskap. Grøtta skulle få 70% av aksjene i dette selskapet, og brødrene skulle disponere en aksjepost på 15% hver.

Brødrene fikk også en gunstig leieavtale av Grøtta. 

Det ble aldri registrert et aksjeselskap på dette tidspunktet. Espen Unaas forklarte i retten at han ved fem tilfeller fikk papirene i retur fra Brønnøysundregistrene. Långiver krevde etter hvert beløpet tilbake, og at låneavtaler ble erklært ugyldige.

Den eldste av brødrene, Espen Unaas, ble tidligere i oktober dømt til å betale tilbake lånebeløpet på 2,5 millioner kroner, pluss husleie pålydende 573000 kroner til Kåre Grøttas firma Royal Filmservice as. Han må også dekke saksomkostninger på 75000 kroner.

I dommen skriver tingrettsdommer Astrid Gjelsvik at Espen Unaas disponerte lånet i et eget privat selskap. Retten konkluderer at så lenge selskapet ikke har blitt registrert, er Espen Unaas personlig ansvarlig for lån og husleie.

Dette er altså prosesser som har pågått samtidig med driften av sykkellaget Team People4you-Unaas Cycling.

KUNNE VÆRT GJORT BEDRE
Espen Unaas sier ting kunne vært gjort annerledes, og forsøker å avdramatisere hele saken.

– Det stemmer at vi har en uoverenstemmelse med Aike Visbeek, men det er ingen konflikt eller rettstvist. Som Aike ønsker jeg ikke å kommentere saken før vi har vært i nærmere dialog. Det er verd å nevne at beløpene vi snakker om i denne sammenheng er langt under 200.000 kroner, og ingen ekstreme summer som en leser kan få inntrykk av i artikkelen.

Espen forteller at året ikke er avsluttet, og at han er sikker på komme til enighet før den tid.

– Laget har ikke avsluttet året eller summert opp ennå, når vi har vært igjennom et avsluttende møte for året er jeg overbevist om at alle parter er enige.
Espen Unaas forteller at partene i saken Unaas – Grøtta den siste uken er kommet til enighet, og at han nå ønsker å fortsette det han selv forteller er en positiv utvikling.

– Unaas Cycling er en relativt ung gründerbedrift. Sett i lys av en oppstartfase er det alltid ting man ser kunne blitt gjort annerledes, det er alltid utfordringer man kunne løst på en bedre måte og det er aktører man kunne unngått å samarbeide med.

PEOPLE4YOU ER FORNØYD
Emil Unaas uttalte tidligere i uken at konfliktene i laget startet i februar 2013.

Unaas Cycling hadde på slutten av 2012 fått rekrutteringsselskapet People4you som økonomisk sponsor. Det er uklart hvor store midler selskapet har bidratt med.
– Det er en økonomisk avtale som er konfidensiell mellom oss. Vi som sponsor ønsker ikke å gå ut med rammene for samarbeidet, forteller Per Egil Aas, partner i People4you.

Han kjenner ikke til hva som har skjedd i konflikten, eller påstanden om at Unaas Cycling holder igjen penger til drift av laget.

– Det er ikke overført penger til Unaas Cycling, men det er overført penger til en konto som forvalter sponsorpenger fra Norge til laget. Jeg kjenner ikke til konflikten, ettersom vi ikke er en del av det, men jeg kan si at vi har et ryddig forhold til begge parter, forteller han.

Han legger til at han er fornøyd med sponsoratet som sådan.

– Vi er veldig fornøyd med sponsoratet, vi hadde en del målsetninger, og de er innfridd. For oss har det vært et givende år ut fra rammene til sponsoratet, sier han.

Publisert 28. oktober 2013 kl 14.43
Sist oppdatert 28. oktober 2013 kl 14.43
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen