/ Sykler

TI TING Å GJØRE I NOVEMBER

Usikker på hva du skal ta deg til om dagen? Her gir vi deg ti tips som hjelper deg på veien mot neste sesong!

Sist oppdatert 6. november 2014 kl 19.32
VELKLEDD I VINTER: Dario Cataldo har kledd seg godt under en snøfull etappe i årets Giro. Nye vinterklær er gull for motivasjonen når det er ruskevær. Foto: Cor Vos.
VELKLEDD I VINTER: Dario Cataldo har kledd seg godt under en snøfull etappe i årets Giro. Nye vinterklær er gull for motivasjonen når det er ruskevær. Foto: Cor Vos.

Det er november og den kalde, høstlige tiden er over oss igjen! For de mest dedikerte er 1. november startskuddet for sesongen 2015, men for de fleste betyr nok egentlig datoen fint lite. Over de kommende linjene skal vi uansett gi deg ti tips som hjelper deg gjennom den siste og hustrigste høstmåneden, mens neste sykkelsommer ennå føles så forferdelig langt unna.

1. Bestill sykkelferie i utlandet i vinter!

-          Dette er et tips som ikke kan slå feil. Om du allerede nå bestiller deg en tur til det solrike utland, vil det være en skikkelig motivasjonsboost for å legge ned treningstimer når det er skikkelig drittvær her hjemme. Om det er Mallorca, Alicante, Gran Canaria eller et helt annet sted har ingenting å si, vissheten om at det ikke er alt for lenge til du skal sykle i kort/kort gjør uansett underverker for både humør og motivasjon.

joker-14
joker-14

PÅ SAMLING: Team Joker liker seg godt på Mallorca, hvorfor ikke ta turen i vinter du også? Foto: Henrik Alpers

2. Dra på sykkelkrossritt i Belgia.

-          Om du er blant de mange som har fattet interesse for sykkelkross denne høsten trenger du ikke å være i tvil på dette punktet. Selv om sesongen her hjemme avsluttes med Superpokal på lørdag, har de største rittene knapt nok kommet i gang lenger sør i Europa. Alt om vår tur til VM i nederlandske Hoogerheide i februar i år kan du lese om i Landevei #15, vi tar turen ned til mer fest og moro i Belgia om ikke lenge. Og som nevnt i bladet, sykkelkrossritt er en perfekt unnskyldning for en skikkelig helgefylletur, godt og billig øl har de også. God tur!

3. Kjøp nytt utstyr for vinteren.

-          Om du ikke har mulighet til å rømme landet i vinter, kan du i stedet investere i skikkelig tøy og utstyr for å berge deg i kulda her hjemme. Ny vintersykkel, nye piggdekk, ny lykt, ny undertrøye, nye hansker? Nytt utstyr som må prøves ut hjelper definitivt på motivasjonen for å komme seg ut, uavhengig av vær og vind.  

4. Evaluer sesongen og sett deg nye mål.

-          Hva var bra og hva kunne vært bedre i årets sesong? Sett deg ned og få noen ord på et papir mens du ennå har ting relativt friskt i minne. Er du nøye vil du finne ut akkurat hva du trenger å forbedre slik at du ikke taper spurten med et halvt hjul neste år også. Når du først er i gang kan du jo like godt sette deg noen hårete mål for 2015, det er gull verdt for motivasjonen gjennom seige vintermåneder.

 

5. Gjør klar torturkammeret. 

-          Peer Gynt kunne kanskje gå utenom, men for de fleste av oss innebærer også vintermånedene flerfoldige timer på rulla. Vi anbefaler at du setter den opp først som sist, og gjør deg flid med å utforme rullerommet skikkelig. Har du gode fasiliteter med lyd, bilde, lufting osv. er sjansen mye større for at du trives i ditt eget torturkammer, vinteren er lang nok om du ikke skal sitte å stirre i veggen i et glodhett kott. 

 

CORVOS_00023992-028
CORVOS_00023992-028

NØDVENDIG ONDE: Har du ambisjoner for neste sesong kommer du ikke utenom mange timer på rulla, legg derfor sjela i et bra rullerom. Foto: Cor Vos. 

6. Ta vare på kroppen din.

-          Etter en lang og hard sesong er det ikke usannsynlig at du har pådratt deg noen småskader her og der, som bare venter på å slå ut i full blomst. Ta deg en velfortjent time hos fysioterapeut eller lignende for en statussjekk, så slipper du å gå inn i det nye året med en kroppen som ikke fungerer skikkelig. Massasje er selvsagt heller aldri feil!

 

7. Tren alternativt!

-          Sykling er til tider en monoton aktivitet, både for kropp og sjel. Vi anbefaler at du prøver ut en eller flere forskjellige aktiviteter som en avveksling fra all tråkkingen. Løping, langrenn, svømming, styrke, etc. er alle fine aktiviteter som holder motoren i gang uten sykkelbevegelsen. Selv om det ikke finnes noe vi digger mer enn å sykle er det unektelig sunt med en pause en gang i blant, bare prøv selv!

CORVOS_00018145-016
CORVOS_00018145-016

BADEENGEL?: Fränk Schleck tar seg en november-dupp. Foto: Cor Vos. 

 

8. Gi din bedre halvdel oppmerksomheten han/hun fortjener.

-          Sykkelsporten kan være tøff for de fleste parforhold, men nå har du endelig sjansen til å gjøre opp for alle helgen du stakk av gjennom sesongen. Vi anbefaler at du benytter muligheten og tar på deg spanderbuksene for alvor. Her er det bare å skjemme bort partneren etter alle kunstens regler, så du er på plussiden før neste sesong er i gang igjen, eller når du skal én uke med resten av klubben på Mallorca.

 

9. Kjøp julegavene NÅ!

-          Dette har kanskje ikke noe på en sykkelside å gjøre, men gjør du unna gavestresset først som sist kan du trolig se frem til en litt roligere desember enn normalt, og dermed mer tid til å dyrke syklingen! Sjansen for å bli syk er også mindre når du slipper å stå som sild i tønne på kjøpesentre de siste dagene før julekvelden.

PS: Her må vi legge til at abonnement på Landevei er den perfekte julegaven til din sykkelinteresserte venn/kone/bror/nevø/you name it, så slipper du å pønske ut halvgode idéer.

 

10. Dra på ferie uten sykkel!

-          Tro det eller ei, men jordkloden har faktisk et par spennende ting å by på, uten at konteksten er sykkel. Enten du drar til Stockholm, USA, Thailand eller besøker svigermor i Drammen er det aldri galt å utvide sin horisont. Her er det bare å hive seg rundt med en gang, for oppkjøringen til 2015 er i gang før du aner. 

Publisert 6. november 2014 kl 19.32
Sist oppdatert 6. november 2014 kl 19.32
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen