/ Sykler

HVOR ER DERE?

–Reiser alle nordmenn til kysten på ferie i Thailand? Vet dere ikke hvor fint det er å sykle nord i landet?

Sist oppdatert 8. april 2014 kl 09.06
HVOR ER DE NORSKE SYKLISTENE?, spør belgiske Ronny Lngmns i Chiang Rai.
HVOR ER DE NORSKE SYKLISTENE?, spør belgiske Ronny Lngmns i Chiang Rai.

Ronny Lngmns har flyttet fra Belgia til Chiang Rai nord i Thailand mye fordi han er ivrig syklist. Han forundrer seg over at det er så sjelden at han møter norske syklister på veien. Vi forteller han at brorparten at norske syklister på tur reiser til Mallorca.

–I Chiang Rai trener er flere av de asiatiske landslagene regelmessig på treningsleir. Tyske tursyklister er å treffe. En av de japanske proffene er ofte å se, men  for nordmenn flest er Thailand et uoppdaget sykkelparadis, mener Ronny. Etter fire dager på sykkelen i Chiang Rai med Ronny og den tidligere norske topprytteren Thorleif Andresen, skjønner jeg spørsmålet hans. Her er det flate ruter så vel som fjell. Med hotell inne i byen må man sykle noen kilometer på travle veier, men bilistene tar hensyn. Vi opplevde ikke en eneste aggressiv og tutende motorist, slik regelen er hjemme i Norge.

FERSKE VARER - LAV PRIS

Langs veikanten står fruktselgere med nyplukkede varer.  En kokosnøtt kostet oss åtte kroner, med skje til å få ut fruktkjøttet etter at den var drukket opp. En oppskåret ananas kostet det samme. Lunsj med omelett og ’som tan’, en thailandsk salatrett, kostet 15 kroner, på en nabolagsrestaurant.  For ikke å snakke om klassisk thai massasje etter trening til 40 kroner, eller 65 kroner med olje. I Bandu, et boligområde i utkanten av Chiang Rai, kan du bade i varmekilder og få massasje utendørs etter trening. Det er også et utendørs basseng i olympisk målestokk rett ved. Uvitenhet, er kanskje svaret på spørsmålet som Ronny stiller. Enn så lenge er du en pioner dersom du velger å legge neste sykkelreise til Chiang Rai. Prisnivået og de mange smilene underveis i Smilets Land er deler av opplevelsen. Du sykler inn i en av de spennende asiatiske kulturene på andre siden av kloden. Det er krydder til treningen. 

Publisert 26. mars 2014 kl 08.37
Sist oppdatert 8. april 2014 kl 09.06
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen