/ Sykler

STORE NAVN PÅ BLOKKA

Nederlandske Rabo Liv Women Cycling Team topper i dag verdensrankingen for kvinner, og nå har de meldt sin ankomst til Ladies Tour of Norway.

Sist oppdatert 9. april 2014 kl 06.00
KLARE: Både den norske eliten fra Team Hitec samt verdens beste damelag Rabo Liv Women er klare til start i Halden i august. Foto: Cor Vos.
KLARE: Både den norske eliten fra Team Hitec samt verdens beste damelag Rabo Liv Women er klare til start i Halden i august. Foto: Cor Vos.

Det ligger an til å bli et forrykende arrangement når det for første gang arrangeres et større internasjonalt etapperitt for kvinner i Halden 15-17. august. Allerede har verdens beste damelag, Rabo Liv Women Cycling Team, meldt sin ankomst. Og rittsjefen lover flere høydepunkter når damene tråkker i gang på sensommeren: 

– Vi har per i dag fått bekreftet at tre av de fire første lagene på verdensrankingen stiller til start. Med tanke på at dette er første året vi arrangerer rittet, er vi naturligvis svært tilfredse med interessen og deltakelsen, sier rittdirektør Roy Moberg.

Han forteller at rittorganisasjonen er på plass og at befaring av løypene gjennomført.

– Det blir prolog på Halden havn på fredag, fellesstart fra Strømstad til Halden på lørdag, samt avsluttende fellesstart på søndag med lokale runder på Fredriksten Festning. Vi har etablert et meget godt samarbeid med det lokale kultur – og næringsliv og vi vil sammen skape en spektakulær og intim atmosfære for både ryttere og publikum, legger han til.

Sammen med etapperittet vil det bli en storstilet markering av 200-årsjubileet for grunnloven, og Moberg kan love en tettpakket helg for alle som tar seg en tur 15-17 august.

– Vi har kommet langt i planleggingsfasen, men er avhengig av at næringslivet støtter opp om arrangementet dersom vi skal kunne gjennomføre festivalen med det ambisjonsnivået vi nå har. Det fortjener jentene, avslutter Moberg.   

SVENSK SUPERSTJERNE

Det australske laget Orica-AIS ligger som nummer to på verdensrankingen, og vil delta under årets Ladies Tour of Norway. Orica har blant annet svenske Emma Johanson på laget, som for øyeblikket topper UCI rankingen for kvinner. Emma som er bosatt i Norge, og gift med den tidligere sykkelkrossrytteren Martin Vestby, har allerede bekreftet at hun vil stille til start. Med tanke på at rittets andre etappe starter i Sverige og går i mål i Norge, er det ekstra morsomt at Johanson har meldt sin ankomst.

Ellers er naturlig nok det norske profflaget Hitec Products med Norges beste kvinnelige syklister bekreftet til start.

TURRITT FOR DAMER

Lørdag 16. august arrangeres det også mosjonsritt som går fra Strømstad til Halden, kun for damer. Rittet er kategorisert som trimritt, noe som innebærer at det ikke er tidtaking. Her er det opplevelsen og sykkelgleden som står i sentrum.

– Det er Halden CK som står som lokal arrangør og i tiknytning til det profesjonelle etapperittet vil det bli arrangert barneritt på fredag og mosjonsritt for kvinner på lørdag. Dette vil foregå i de samme traseene som proffene kjører. Vi skal arrangere Norges koseligste sykkelritt med lave skuldre og på jentenes premisser, sier en entusiastisk rittleder, Heidi Stenbock- Haakestad.

Publisert 9. april 2014 kl 06.00
Sist oppdatert 9. april 2014 kl 06.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen