/ Sykler

NORSK JUBELUKE

OPPSUMMERT: Kristoff viser nok en gang at han er en av verdens beste og Skjerping revansjerte en svak åpningsetappe i ungdommens Tour de France!

Sist oppdatert 24. august 2014 kl 22.12
MAKTDEMONSTRASJON: Ingen over, ingen ved siden! Alexander den Store knuste verdens beste spurtere nok en gang! Foto: Cor Vos
MAKTDEMONSTRASJON: Ingen over, ingen ved siden! Alexander den Store knuste verdens beste spurtere nok en gang! Foto: Cor Vos

Suverene Kristoff

Alexander Kristoff har virkelig tatt steget opp blant de store gutta i årets sesong, noe som ble reflektert i at han for første gang noen sinne var børsfavoritt i et World Tour ritt i forkant av søndagens Vattenfall Cyclassics. Til tross for at Mark Cavendish, Marcel Kittel og André Greipel stod på startstreken så alle mot vår norske superspurter og hans Katusha.

Se video: Alexander Kristoffs overlegne spurt

Vattenfall Cyclassics er et relativt ungt, men prestisjefylt ritt i World Tour kalenderen. Rittet er regnet som en av de tre store spurtklassikerne sammen med Milano-Sanremo og Paris-Tours. Ryttere som Erik Zabel, Óscar Freire og vår egen Edvald Boasson Hagen er tidligere vinnere. I løpet av det lange rittet, som går i og rundt Hamburg, må rytterne forsere Waseberg flere ganger. Bakken er bratt og gir spurterne slitne bein i finalen.

Årets ritt gikk store deler av veien i et behagelig tempo i hovedfeltet. Et lite brudd bød på få utfordringer og Katusha hadde stålkontroll sammen med de andre spurtlagene. Bruddet ble hentet inn og flere nye og farlige bruddforsøk kom på vei opp Waseberg de to siste gangene. Katusha samlet troppene og kontrollerte på vei inn i Hamburg sentrum. Kristoff fant hjulet til Edvald Boasson Hagen i finalen og klinte til i spurten.

Ingen var i nærheten av å slå Kristoff på oppløpet i Hamburg, og han vant suverent. Nærmest var Giacomo Nizzolo og Simon Gerrans.

 

Skjerping fikk hull på byllen

Denne helgen startet det prestisjefulle etapperittet Tour de l’Avenir for de mest lovende U23 rytterne. Rittet er ansett som ungguttenes svar på Tour de France og blir utøvet landslag i mellom. Norge stiller med et sterkt lag i Sven Erik Bystrøm, Kristoffer Skjerping, Odd Christian Eiking, Fridtjof Røinås, Sindre Lunke og Oskar Svendsen.

Les også: En dag i feltet med Team Joker

Rittet startet på lørdag med stang ut for de norske gutta. På den drøye fire kilometer lange prologen var ingen nordmenn innenfor topp 30, og to av sammenlagthåpene våre, Sindre Lunke og Oskar Svendsen, tapte nesten et minutt i sammendraget.

På dagens etappe kom Kristoffer Skjerping seg med i det tidlige bruddet. Samarbeidet i feltet bak fungerte aldri og bruddet fikk et stort forsprang etter den kuperte første halvdelen av rittet. Det ble etter hvert klart at bruddet med Skjerping kom til å gå hele veien inn. Bruddtrioen kom samlet inn på oppløpet og Skjerping måtte åpne spurten, men klarte å holde de to andre unna og tok sin første seier for året. Skjerping kapret klatretrøyen og andreplassen i sammendraget på dagens etappe.

Skjerping har bemerket seg med mange sterke pallplasseringer i årets sesong, men ingen seiere. Han kan endelig puste lettet ut etter å ha tatt en etappeseier i årets mest prestisjefulle U23-ritt. Tour de l’Avenir går inn i fjellene til uken og avsluttes med en kort, men steintøff fjelletappe på lørdag.

 

Ny norsk rekord

Reidar Borgersen satte denne uken en ny norsk rekord på 50 km tempo. Han knuste sin gamle rekord og kjørte inn på 58:21. Snittfarten var 51,4 km/t og han hadde 423 watt i gjennomsnitt.

Les også: Fredagsprat med Borgersen

Med det løpet legger Borgersen inn en bunnsolid søknad for deltagelse i tempo-VM i Ponferrada.

Publisert 25. august 2014 kl 06.00
Sist oppdatert 24. august 2014 kl 22.12
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen