STRØMPELESTEN

Er det slik sokkene våre skal være?

Sist oppdatert 15. oktober 2014 kl 06.30
HELLIGBRØDE? Undertegnede sverger til lange og fargerike sokker om dagen. Fet mote, eller banning i kjerka? Foto: Henrik Alpers
HELLIGBRØDE? Undertegnede sverger til lange og fargerike sokker om dagen. Fet mote, eller banning i kjerka? Foto: Henrik Alpers

Lite er så uelegant som hårete ben, med tennis-eller dressokker. Her er et par av gutta som virkelig vet å gjøre stil på seg selv, og noen som kanskje ikke treffer fullt så godt. 

Hva mener forresten du er det eneste riktige? 

Les også denne stilsaken: Kule hodeplagg 

Skal sokken slutte rett over ankelen, eller skal vi gjøre som proffene og la den gå gode ti cm til? Hva med den skrikende moten som kommer fra USA, der sokken er like lang som et vondt år og har flere farger enn du finner i Finding Nemo?

Bruk gjerne kommentarfeltet, enten det er dine egne eller redaktørens sokker du ønsker å tillegge faktaopplysninger. 

OVERLEGEN: Ingen er så kul som Thomas Voeckler i gult. Foto: Cor Vos.

DRIPPING WITH STYLE
Noen har det, noen har det ikke. Et av kjennetegnene på at du har det, er at du vet du har det. Thomas Voeckler hadde matchende gule sokker til ledertrøya, under Tour de France i 2011. De var dristig lange, men oh-my-god så lekker Thomas Voeckler så ut. Voeckler tunet sokk-til-benlengde helt til grensen.

– And for the record, despite being French, Voeckler's socks are dripping with style, sa Ted King på Twitter. 

Les også denne stilsaken: Fete tatoveringer

HYSEKLASK: Lance fortjener irettesettelse for det meste, men sokkene hans er jaggu observert på mang et stilikon. Foto: Cor Vos.

FEIL FARGE
Det hviler like mørke skyer over Lance Armstrong som fargen på sokkene hans. I internasjonale regler sto det tidligere at sokken skulle være hvit og buksen svart. Regelen ble med tiden endret, men de aller fleste holdt seg til hvitt nederst på benet. Lance bedyret også da sin uskyld og hevdet sokken ble tatt i bruk ved en tilfeldighet.

Kommentatorer verden over var fulle av skam, maken til grell couture hadde de aldri sett. Lengden er i dag ganske korrekt, men for datiden, for lang, og dessuten svart. Svarte sokker er i dag kult nok, i motsetning til sin opphavsmann.

BARNSLIG: Tom Boonen og hans Transformers-sokker. Foto: Cor Vos.

ROBOT IN DISGUISE
Tom Boonen har vært lenge med i sirkuset, med både store opp-og nedturer. Alle trodde Tom Boonen var ferdig etter marerittsesongen 2011, der landsmannen Gilbert fikk all oppmerksomhet.

Da det stormet som verst beholdt Boonen både roen og stilen, særlig nederst på bena. Hans personlige twist på alle sokkemerkers mor Defeet, inneholdende både rettskafne verdensmesterstriper og en barnsligtøff Transformerslogo, er simpelthen dødskult.

 
TVILSOM: Philippe Gilbert har trimmet sokkene sine med potetskreller. Foto: Kristof Ramon. 

KUL KAR, KORT SOKK
Philippe Gilbert har aldri vært det råeste stilikonet, og representerer klassisk belgisk, røff, oksete og lite jålete stil.

På vintertrening har han lue med Chicago Bulls-look, og høye, hvite sokker utenpå langbuksen. I sommerhalvåret trives han godt i korte sokker, med et personlig preg.

Selv om sokkestrikken er en del av flagget, vel, den kan godt klippes. Som nåtidens råeste klassikerspesialist slipper han så vidt unna stilpolitiet. 

SIGNATUR: Den får du neppe, så du får heller nøye deg med å se på sokken hans. Foto: Kristof Ramon.

TIDLIG UTE
Mark Cavendish var tidlig ute med å innføre en høyere sokkestandard, og det var mange som lo da han i Columbia-High Road økte sokkehøyden med over fem cm. Men, det tok ikke lang tid før hele feltet fulgte etter.

Cavendish representerer også en annen ny trend, sokker som matcher trøya. Tidligere var som nevnt sokkene hvite, uavhengig av draktfarge. Cavendish’ sokker med verdensmesterstriper, er et klassisk eksempel på trøye-til-sokkematch.

ENKELT: Rent og pent. Det nederlandske flagget er alt som trengs. Foto: Kristof Ramon. 

I NASJONENS TJENESTE
Cavendish eksempel er en ting, men kombinasjonen av nederlansk mesterskapstrøye med matchende sokker er noe helt annet.

Niki Terpstras sokker med hollandske striper har perfekt lengde, bløte farger, nydelig stretch og korrekt lufting. Sokken er i tillegg anskaffet med ære, og er et perfekt eksempel på en eksemplarisk landeveissokk.  

WÆÆH! Nei, nei og atter nei! Foto: Henrik Alpers.

EFFEKTIVT MED ULL
Også her på berget syndes det jevnlig når sokken tas på. Hva i alle dager denne Ringeriks-Kraft-rytteren tenkte da han sto opp denne morgenen vil vi helst slippe å tenke på. 

Det var både regn og kaldt denne dagen, og rette vedkommende har trolig hørt på sin mor da han tok på seg ullsokker, de er jo varme selv om det er kaldt. 

Men: Hoggormsokker du ellers bare finner på Oslo Børs og gamlehjemmet på Sinsen har ingenting med sykling å gjøre. 

INNAFOR: Sterke meninger har aldri tatt livet av noen. Foto: Henrik Alpers.

TA AVSTAND!
Marius Haave har ikke tenkt å la seg pille på nesen av noen, verken tidligere proffsyklister med en trang til å bruke kunstige preparater eller de som mener sokken skal stoppe over ankelen.

Under Tour des Fjords tok han et knallhardt standpunkt med de som eventuellt skulle falle for fristelsen til å putte urent mel i posen.  

Publisert 15. oktober 2014 kl 06.30
Sist oppdatert 15. oktober 2014 kl 06.30
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen