Jålebukk, julebukk eller julebolk?

Går du med planer om å sykle i julen? Da vil vi vite om det! Gjør du noe spesielt ut av syklingen din, kan du i tillegg stikke av med flotte priser.

Sist oppdatert 23. desember 2013 kl 22.28
UT PÅ TUR: Ingen grunn til å la seg stoppe av litt snø og kulde. Alex Ceselli pakker inn trynet en vinterdag på Mallorca. Foto: privat
UT PÅ TUR: Ingen grunn til å la seg stoppe av litt snø og kulde. Alex Ceselli pakker inn trynet en vinterdag på Mallorca. Foto: privat

Landeveissyklister er ofte kronisk opptatt av å holde vekten kunstig lav, og er ofte ikke fornøyd før kropp og sykkel viser sånn noenlunde det samme på vekten. Dette står i grell kontrast til julens gastronomiske floskel, å spise sin egen kroppsvekt i ribbe, pinnekjøtt, surkål, medister, marsipan, og det som forøvrig hører årets sist høytid til. 

Julen er også en tid hvor de færreste jobber like mye som resten av året, og i så måte en fin tid å svi av julefettet på. Luften er ofte kald og klar, og selv om været så langt i år har vært våtere enn på lenge, håper jeg på frost og roser i kinnene i jula. Piggdekk, hummerhansker, kuldekrem og is på flaska er elementer jeg ønsker hjertelig velkommen.

Jeg har hørt mange en historie fra faren min om da han før i tiden gikk julebukk. En kjapp og høyst ukorrekt spørreundersøkelse blant nabolagetst yngste avslørte at svært få i det hele tatt hadde hørt om julebukk. Uten umiddelbar fare for egne barn, om jeg noengang får dem skal de sannelig få høre hvor David kjøpte ølet og hva faren deres gjorde i jula: 

For far var nemlig jålebukk som hadde julebolk.

Min plan for julen er enkelt og greit å ta meg mange og lange sykkelturer, og nyte årets siste uke. 

Sykler du mye i jula vil vi høre fra deg!

Altså, jeg oppfordrer deg herved til å bli med på julebolk, enten du er jålebukk, har gått julebukk, er ung eller gammel, i god eller dårlig form. Vi vil gjerne at du sender oss en liten tekst, en film, eller et par bilder om hvordan du har syklet i jula. Har du trosset vestlandsvinder, østlandskulde eller innlandsholke vil vi gjerne vise den frem her på landevei.no. Har du en liten epistel du ønsker å dele håper vi du gjør nettopp det!

Ønsker du å få ekstra oppmerksomhet utover landegrensene for julebolken din? Klesprodusenten Rapha holder som vanlig sin lille onlinefestival i samarbeid med Strava, kalt Festive 500. Her oppfordrer de syklister over hele verden til å sykle 500 km i julen, og dele turene på strava.com. De oppfordrer også leserne til å dokumentere syklingen sin på ulike sosiale medier, og gjerne lage filmer, bildedokumentarer eller lignende som forteller om syklingen. Hvert år velger de ut flere kreative forslag som premieres med ulike produkter. 

Det hele er gratis, så lenge du deltar i den interne Stravakonkurransen. 

Bruker du hashtaggen #festive500 kan brukere verden over følge syklingen din på twitter, instagram eller facebook.  

Enten du er med på Raphas konkurranse eller ei, håper jeg du vil sende oss vitnesbyrd fra din julebolk. Send inn ditt bidrag til henrik(a)landevei.no.

En riktig god jul!

Publisert 23. desember 2013 kl 22.35
Sist oppdatert 23. desember 2013 kl 22.28
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen