/ Sykler

KRISTOFFER SKJERPING BLIR PROFF

Team Joker-rytteren går til Slipstream og Cannondale i 2015.

Sist oppdatert 17. oktober 2014 kl 11.20
CANNONDALE-PROFF: Kristoffer Skjerping går til Slipstream/ Cannondale, nå kjent som Garmin-Sharp i 2015 og 2016. Foto: Henrik Alpers.
CANNONDALE-PROFF: Kristoffer Skjerping går til Slipstream/ Cannondale, nå kjent som Garmin-Sharp i 2015 og 2016. Foto: Henrik Alpers.

– Det har vært en lang prosess. Vi hentet inn Kristoffer fra juniorklassen for tre år siden, og så med en gang at det var noe spesielt, forteller Gino van Oudenhove, sportsdirektør i Team Joker

Han har vært i situasjonen hvor han sender ut en rytter til proffsirkuset åtte ganger tidligere. 

Nå er det Kristoffer Skjerping sin tur. Han har akkurat signert en toårskontrakt med Garmin-Sharp, som neste år vil endre navn. 

Det nye navnet er ikke klart ennå.

– Det har vært flere lag som har vist interesse, blant annet var Sky på banen ganske tidlig. Lampre var også på banen, men de nøyde seg med å vise jevn interesse for å holde meg på kroken, forteller Skjerping.

Alt dette var før verdensmesterskapet i Ponferada i september.
– Jeg fikk en telefon samme dag som jeg gikk i mål etter VM, fra Andreas Klier. Han har jeg pratet med flere ganger i uken. Nå har jeg pratet med flere på laget, og har hatt samtaler også med Jonatan Vaughters også. Jeg kommer rett inn på klassikerlaget, det er de løpene jeg skal fokusere mest på, sier Skjerping. 

– Litt av bakgrunn for valget er at Garmin fokuserer mye på Grand Tours, og klassikergruppen har ikke like mye press som for eksempel Lotto eller Quickstep sitt lag.  For skjerping er det en stor fordel med mindre press. Det er ikke snakk om å plassere Vansummeren riktig, men lære, sier Gino.

– Slik jeg har fått beskjed om i klassikerne blir det en fri rolle, det er snakk om en læreprosess. Jeg får se hvor lenge jeg overlever i de store løpene, sier Kristoffer. 

Enn så lenge vil Skjerping fortsatt ha bostedsadresse i Norge.

– Foreløpig bor jeg på Gjerdrum, tanken er kanskje å dra til Girona, Jeg er god kompis med Vegard Breen, så vi snakker jo om det, sier Skjerping. 

HAPPY ENDING: VM-bronse er bare ett av mange sterke resultater som gav Skjerping proffkontrakt. Foto: Cor Vos. 

Publisert 17. oktober 2014 kl 11.20
Sist oppdatert 17. oktober 2014 kl 11.20
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen