KLASSIKEREN FOR KROSSFOLKET

Sven Nys er storfavoritt til å vinne Koppenbergcross for tiende gang.

Sist oppdatert 31. oktober 2014 kl 06.00
BROSTEINSKROSSING: Tom Meeusen vant Koppenbergcross i 2013. Foto: Cor Vos.
BROSTEINSKROSSING: Tom Meeusen vant Koppenbergcross i 2013. Foto: Cor Vos.

På lørdag er verdenseliten i sykkelkross på plass ved den legendariske Koppenbergbakken i Belgia for den 25. versjonen av Koppenbergcross. 

Les også: Haraldseth klar for NM

Koppenberg er for oss nordmenn kanskje mest kjent som en av de tøffeste stigningene i Flandern Rundt, men Koppenberg spiller også hovedrollen i klassikerne hos sykkelkrossfolket.

BEINHARD LØYPE

Løypen går på begge sider av den mytiske brosteinsbakken, og regnes som en av de hardeste krossløypene på kalenderen. Historisk sett har rittet vært preget av ekstremt gjørmete forhold, tekniske utforkjøringer og skikkelig bratte motbakker. Selv om det i øyeblikket er sommertemperaturer i Belgia, vil vi antakelig få et beinhardt ritt.

Les også: Sykkelkross i Trondheim

Rittet er den andre runden i den Belgiske serien Bpost Bank Trofee, som består av 8 ritt gjennom sesongen. Vinneren av cupen er den som har brukt kortest tid på samtlige åtte ritt.

GJØRMETE: Rundt Koppenberg er det enger, som tidsnok blir skikkelig oppkjørt. Foto: Cor Vos. 

FAVORITTENE

Det store ikonet i sykkelkross heter Sven Nys. Den 38 år gamle belgiske mesteren går bra i de fleste typer løyper, og bør kunne hevde seg høyt oppe også på lørdag. «Kannibalen fra Baal» har dessuten vunnet Koppenbergcross ni ganger tidligere, og med seier fra åpningen av årets Bpost Bank Trofee, stiller Sven Nys full av selvtillit før lørdagens batalje.

I sammendraget leder han med over minuttet til Mathieu van der Poel, som ikke stiller til start på lørdag.

Tredjemann i sammendraget er langstrakte Klaas Vantornout. Løypen rundt Koppenberg passer 32 åringen godt og han må derfor regnes som en av utfordrerne. Belgieren har flere topplasseringer allerede denne sesongen og ser ut til å være i veldig bra form. Værmeldingen passer han riktignok dårlig, men tredjemann fra fjorårets tørre utgave bør likevel kunne hevde seg.

Les også: Overlegen Lars van der Haar

Fjorårets vinner av verdenscupen ble Lars van der Haar. Den lille nederlenderen startet like greit med å vinne årets første runde av verdenscupen på hjemmebane for to uker siden, og må anses som en av de store favorittene. Van der Haar liker seg best i raske, tekniske løyper, men er tydeligvis i bra form og kommer til å være med i toppen.

Fjorårets vinner av Koppenbergcross heter Tom Meeusen og 25 åringen bør kunne hevde seg i år også. Belgieren er en av de mest spektakulære rytterne i sykkelkrossirkuset og er en mester til å hoppe over barrierene.  Dette har gjort unggutten til en favoritt blant fansen og en man må regne med før rittet på lørdag. 

Superprestige Zonhoven

For de som ikke får nok av sykkelkross, bør man også følge med på søndag. Da skal rytterne igjen i aksjon i Superprestige Zonhoven, også dette i Belgia.

Her går store deler av løypen i sand og dette fører ofte til spektakulær kjøring. I disse rittene er ofte Sven Nys vanskelig å ha med å gjøre, men Vantornout og van der Haar takler også slike forhold bra.

For å se rittene live, vil det bli lagt ut lenker her: http://www.cyclingfans.com/

SANDMANN: Tom Meussen løper opp en av sanddynene i Superprestige Zonhoven. Foto: Cor Vos.

Se video fra fjorårets Koppenbergcross!

Publisert 31. oktober 2014 kl 06.00
Sist oppdatert 31. oktober 2014 kl 06.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen