/ Sykler

KALD, MEN PERFEKT AVSLUTNING PÅ KROSS-SESONGEN

To grader og regn er akkurat det enhver sykkelkrossarrangør drømmer om.

Sist oppdatert 7. november 2014 kl 10.53
ELEGANT: Lars Petter Nordhaug var fullstendig overlegen under fjorårets krossritt på Voldsløkka. I morgen går rittet av stabelen klokken 13.30. Foto: Arjan Boldingh.
ELEGANT: Lars Petter Nordhaug var fullstendig overlegen under fjorårets krossritt på Voldsløkka. I morgen går rittet av stabelen klokken 13.30. Foto: Arjan Boldingh.

I morgen klokken 13.00 er det tid for det aller siste store sykkelkrossrittet i Norge, Superpokal Voldsløkka. Arild Eriksen, sjefskommentator fra Eurosport, har smurt stemmebåndet med olje for grisevær, og er klar for å lose tilskuerne gjennom 45 minutter med uformell og blodig alvor i gjørma på Voldsløkka. 

Sist helg gikk et velregissert NM av stabelen i Tønsberg, og Morten Vaeng ble kronet som landets første offisielle Norgesmester i sykkelkross. 

Les også: Superpokal Torshovdalen

Vaeng jobber i skrivende stund godt over terskel for å skaffe barnevakt, og går det i boks skal han få jobbe hardt for å vise at han er en verdig bærer av mesterskapstrøya. I morgen har vi nemlig to proffer til start.

Arrangementsansvarlig Thomas Larsen Røed har selv kjørt råsterkt i år, og ser frem til å bryne seg på proffene. Sammen med gutta fra Vestre Aker Velo med Kristian Oftedal i spissen, skal også arrangørene få slite med tapetsering av pallen.

– Lars Petter Nordhaug er påmeldt, det samme er Norges ferskeste proff Kristoffer Skjerping. Vi har tungvektere i krossammenheng som Fredrik Haraldseth og Kristoffer Sommer Wormsen, og selvfølgelig noen publikumsfavoritter som Jonas Strømberg og Max Emil Kørner, forteller han.

PÅ HJEMMEBANE: Thomas Larsen Røed står bak arrangementet, og ser frem til å konkurrere i selvstukket løype. Foto: Arjan Boldingh

Les også: Kristoffer Skjerping til Garmin

Maratonsyklisten Lars Granberg har i motsetning til norgesmesterskapet husket å melde seg på denne gangen, han kan helt klart spille landeveisgutta et lite puss. Løypen skal også passe generalen fra Bærumskross Bjørnar Volden godt.

Også på kvinnesiden får vi celebert besøk, vinneren av norgescupen for kvinner, Katrine Hofstad, er klar for å skidne til sin hvite og oransje Hero-drakt.

TEKNISK LØYPE

Voldsløkka er så godt som et paddeflatt, og stiller andre krav til rytteren enn den beinharde men lite teknisk krevende o2-løypa i Torshovdalen.

– Løypa blir raskere enn i Torshovdalen, men fortsatt med typiske cx-tekniske partier. Det blir gress, grus, sand, litt asfalt og årets eneste trapp i rittsammenheng, kan Larsen Røed melde.

Med skikkelig regn eller kanskje litt snø, vil det i tillegg bli noen ekstra utfordringer for de mange som ikke trives når det er glatt.

– Tenk et hvitt snøteppe som dekker Voldsløkka. Vi vet du og mange med deg har drømt om det, og jeg håper det skjer selv om det blir kaldt å rigge, sier han.

Han og resten av gjengen fra FTT vil stikke løypa fra i morgen tidlig. Løypa vil ta i bruk alt fra vollen på den nordlige enden av anlegget, til asfalten vest for hjemmebanen til Skeid. Dette er definitivt en arena der kreativiteten har fått løpe løpsk, ikke helt ulik den kanadiske mesterskapsløypa som like gjerne gikk i en park midt i Winnipeg.

Se video av den kanadiske mesterskapsløypen nederst i saken.

HVOR ER RULLA MI? Dag Julius Moe fra SK Rye slet både med å få i gang en god rulle, samt sandgropa. Den er med i år også. Foto: Arjan Boldingh.

TELT TIL PUBLIKUM, FEST PÅ KVELDEN

Morgendagens værmelding er lite fristende for utendørsaktiviteter, med mindre en driver med sykkelkross. Da skal været helst være så ufyselig som mulig, og værmeldingen er enhver arrangørs drøm.

Like fullt er den norske publikumskulturen for kross ikke ferdig utviklet, og for de som lar seg skremme av regn og kulde har Larsen Røed planen klar.

– Vi har en god del partytelt som vil gi ly dersom det bøtter ned, men enda bedre er det å sikre seg en fin Superpokal-paraply. De er kross-spesifikke med en diameter på hele 130 cm, og vil være tilgjengelige for salg. Kun 50 er produsert, så dette er sjeldne greier. God kvalitet har de også, forteller han.

Når rittet er over gjenstår fortsatt det viktigste rittet av dem alle, sesongavslutningen. Den foregår på Colonel Mustard senere på kvelden.

– Vi har reservert et stort bord på Colonel Mustard fra 20.00, og håper så mange som mulig tar turen, sier Larsen Røed.

Rittet starter altså i morgen klokken 13.30, og det blir gjennomkjøring av løypa fra klokken 13.00. Festen begynner altså klokken 20.00. Innendørs.

Sjekk videoen fra Superpokal i fjor!

Dette er stillingen i Superpokal etter én av to runder:

1. Kristoffer Sommer Wormsen (10p)
 2. Carl Fredrik Hagen (9p)
 3. Thomas Larsen Røed (8p)
 4. Kristian Oftedal (7p)
 5. Fredrik Haraldseth (6p)
 6. Håkon Lunder Aalrust (5p)
 7. Marius Ylven Westgaard (4p)
 8. Max Emil Kørner (3p)
 9. Ola Jorde (2p)
 10. Halvor Tandrevold (1p)

Publisert 7. november 2014 kl 10.53
Sist oppdatert 7. november 2014 kl 10.53
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen