/ Sykler

ÅRETS SISTE I BLADHYLLENE!

Sleng deg på sykkelen, årets siste utgave av Landevei er nå i salg!

Sist oppdatert 28. august 2014 kl 13.00
LØPETUR: Sven Nys tar sykkelen på skulderen på neste forside av Landevei. Foto: Kristof Ramon.
LØPETUR: Sven Nys tar sykkelen på skulderen på neste forside av Landevei. Foto: Kristof Ramon.

Årets siste Landevei er akkurat kommet til salgs i bladhandelen, og det er en stor glede å presentere en masse godsaker!

Vi er særlig stolte av den enorme sykkelkrossguiden, på nesten 20 sider. Sykkelkross er landeveissyklingens vinterkledte fetter. I sportens spede barndom var sykkelkross vintertrening for proffer, i dag er det nasjonalsport i Belgia. Men hvor stort er det egentlig? Vi tok turen til verdensmesterskapet tidligere i år, og møtte et tribuneleven uten sidestykke.

Vi forteller deg alt om sporten, utstyret som blir brukt, hva som skjer i Norge og hvorfor høyprofilshjul er en fordel når du sykler rundt på et gjørmete jorde. 

Selvsagt har vi også testet krossykler. Fem sykler priset mellom 14999 og 29999 kroner har fått en solid gjennomgang.

TILBAKE I NORGE

Vi fikk en lang prat med Sondre Holst Enger like før han tok skrittet ut i proffenes rekker. Den 1. august tok han på seg ny drakt og skrev seg inn som proffsyklist i IAM Cycling. Håvard Solerød møtte Sondre Holst Enger på stranda like før han dro, ingen grunn til å ta livet for seriøst, tenker unggutten. 

VENDEPUNKT RØLDAL

Mens Sondre nå skal innkassere seiere i utlandet, fortsetter vi på vår evige søken etter Norges flotteste langtur. Denne gangen tok vi en skikkelig runde på Vestlandet. Med start i Ølen syklet vi innover langs fjorden, før vi vendte 180 grader ved Røldal. Terrenget er noe av det mer allsidige du finner, og den harde runden er rett og slett en opplevelse du bør planlegge å få med deg neste år.

DET RIKE SPANIA
Etter å ha opplevet Vestlandet på sitt beste, tok vi noen uker senere flyet til Barcelona, og reiste rundt i den rikere delen av Spania, Katalonia. Der finner vi blant annet de kjente sykkelbyene Girona og Banyoles, samt et stort antall fastboende proffer.

Vi testet sykling i området, og falt pladask for stedet. Reportasjen fra området topper seg med en vanvittig sykkeltur langs Costa Brava, kanskje det mest underholdende stedet vi har syklet noen gang.

MASSE MER!

Vår husfarmasøyt Tore Haslemo har også laget en interessant oppskrift for hvordan en steller sår, og hvorfor. Skrubbsår og velt blir etter hvert en rutine for den aktive syklisten, og er du usikker på hvordan du går til verks for raskest mulig heling bør du lese vår sårguide. 

Kjetil Haaland runder av høsten med sjelfull stil, alle dropsene denne gangen kommer fra Amerika og et par tester får også plass mot slutten av bladet.

Rull til kiosken og sett deg godt til rette i godstolen, Landevei #15 er like stort som det er innholdsrikt!

Publisert 28. august 2014 kl 13.00
Sist oppdatert 28. august 2014 kl 13.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen